Slovenija
78 ogledov

Novartis prodaja Hotel Lek v Kranjski Gori

Hotel Lek, Kranjska Gora Lek
Lek bo prodal Hotel Lek v Kranjski Gori.

"Novartis je sprejel poslovno odločitev, da bo postopoma odprodal nepremičnine, ki niso potrebne za dolgoročno opravljanje njegove osnovne dejavnosti. Skladno z novo strategijo upravljanja z nepremičninami se je odločil prodati nepremičnino in družbo Hotel Lek," so sporočili iz Leka. 

Dodali so, da si bodo prizadevali najti kupca "z dolgoročnim strateškim poslovnim načrtom in vizijo za nadaljnji razvoj Hotela Lek in njegovih zaposlenih". Do prodaje hotel normalno obratuje. 
Po prodaji se bo moral hotel preimenovati, saj blagovna znamka ne bo naprodaj. 

"To nista naši osnovni dejavnosti"

"Hotelirstvo in turizem nista naši osnovni dejavnosti, zato je Novartis septembra 2015 sprejel odločitev, da proda Hotel Lek ," je razložil Tomaž Dvoršak, direktor Upravljanja nepremičnin in storitve v Leku, članu skupine Sandoz. 

"Hotel Lek je že 44 let pomemben del Kranjske Gore in širše okolice. Želimo, da Novartis uspe najti strateškega kupca, ki bo hotel razvijal tudi v prihodnje ter poskrbel, še naprej bogatil našo turistično ponudbo," je povedal Janez Hrovat, župan Občine Kranjska Gora. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.