Slovenija
13 ogledov

November bo minil brez snega

Slovenska pokrajina Profimedias
Prave zime s snegom pred Miklavžem očitno ne bo, tudi večina smučišč bo še nekaj časa zelenih. Izkoristite nedeljo, megli in mrazu se izognite s potjo v višave.

"V naslednjih 10 dneh, za kolikor računamo vremenske napovedi, ni videti kakšnih nizkih temperatur in padavin v snežni obliki," nam je dejal dežurni vremenski prognostik na Agenciji za okolje in prostor Jure Cedilnik. S tem bo tudi onemogočeno ustvarjanje umetnega snega na smučiščih, kjer temperature ne bodo padle dovolj pod ledišče.

Kot dodaja Cedilnik, se bo do srede nadaljevalo podobno vreme, kot smo ga bili deležni včeraj in danes, torej z meglo po nižinah in sončnim vremenom na Primorskem in v višje ležečih predelih.

Vremenoslovec izpostavlja, da bodo nedeljske temperature na 1.500 metrov dosegale tudi sedem ali osem stopinj Celzija, medtem ko bo v meglenih dolinah vztrajalo hladnejše ozračje. 

V drugi polovici prihodnjega tedna pa bo z jugozahodnikom znova prišlo bolj vlažno in toplejše vreme, a za zdaj kaže, da obilnejših padavin ne bo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.