Avto
154 ogledov

Novi focus obljublja kavo in tortico

Ford focus electric Ford
Ford focus electric odslej zmore z enim polnjenjem opraviti do 225 kilometrov poti, medtem ko so čas polnjenja bistveno skrajšali.

Pri Fordu so predstavili novega električnega focusa, s katerim želijo biti bolj konkurenčni v vse pomembnejšem segmentu električnih vozil. Vgradili so mu nov, 33.5 kWh akumulator, ki ima za 50 odstotkov večjo kapaciteto (prej 23 kWh), zato je normni doseg bistveno daljši kot pri zdajšnjem električnem focusu. Prej jih je zmogel le normnih 160 km, sedaj pa do 225 kilometrov. Motor sicer ostaja isti in zmore 107 kW (145 KM). 

Po zaslugi boljše tehnologije so omogočili tudi skrajšanje časa polnjenja, saj prazno baterijo ustrezno močna polnilnica (tip priključka CSS) lahko do 80 odstotkov napolni v pol ure. Medtem, ko si privoščite kavo in tortico, pravijo pri Fordu. Za kako veliko kavo in kos sladice gre, niso pojasnili.

Del električnega focusa bo tudi infotainment sistem SYNC 3, torej najmodernejši trenutni sistem, ki ga ponuja znamka. Pozna tudi Android Auto in Apple CarPlay.

Ford obljublja, da bo v prihodnjih petih letih predstavil skupno kar 13 elektrificiranih vozil, tudi športnega terenca z dosegom kar 480 kilometrov.

V nekaterih evropskih državah ga je že mogoče naročiti, osnovna cena je okoli 35 tisoč evrov. 

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.