Slovenija > Črna kronika
24 ogledov

Novi načini, da vas ogoljufajo

Starejši voznik Shutterstock
Na območju Policijske uprave Ljubljana dva podobna primera kraje denarja s pretvezo, da potrebujejo denar za bolne svojce v bolnišnici. Policija opozarja, da ne nasedamo.

"Na območju Trnovega v Ljubljani je včeraj popoldne Ljubljančanka na postajališču čakala avtobus, ko sta se pri njej z avtomobilom ustavila neznana moški in ženska. Vprašala sta jo za pot do kliničnega centra in potem, ko njenega pojasnila nista razumela, se je ženska vsedla z njima v avtomobil, da jima pokaže pot," razlaga Nataša Pučko z ljubljanske policijske uprave.

Med potjo sta ji natvezila zgodbo o bolnem bratu v bolnišnici in da trenutno nimata denarja, ki ga nujno potrebujeta. Ženski se je par zasmilil in povabila ju je domov, jima "posodila" 300 evrov; za garancijo, da bo dobila svoj denar nazaj, ji je par doma pustil torbo, v kateri naj bi bil računalnik.

Ogoljufana ženska je naknadno ugotovila, da v torbi ni računalnik, pač pa dve stari knjigi, ravno tako je ugotovila, da iz kuverte, iz katere je vzela 300 evrov, manjka tudi preostali denar.

Ni denarja za operacijo?

Do drugega podobnega primera je prišlo sinoči okrog 20.30 na Frankopanski ulici v Ljubljani; tokrat so do oškodovanke pristopile tri ženske, ki sta ji natvezile, da imajo prijatelja v bolnišnici; v prometni nesreči naj bi se poškodoval in ženske naj bi zbirale denar za njegovo operacijo.

Tudi tej oškodovanki je zgodba segla do srca; druge tri ženske je povabila domov in jim izročila 210 evrov. "Zanimivo je, da so tudi tej oškodovanki goljufivke pustile platneno torbo, za katero se je izkazalo, da nima vredne vsebine, za nameček pa so ji ukradle še nakit," pravi Pučkova.

Policija svetuje, da ne nasedamo izgovorom neznanih oseb o poškodovanih svojcih, bolnih prijateljih ipd., ki da potrebujejo denar za operacijo. V omenjenih dveh primerih so bili sicer na delu tuji goljufi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.