Šport
26 ogledov

Novi padci, novi odstopi na Touru

Nacer Bouhanni, John Degenkolb EPA
Tudi peta etapa letošnje dirke po Franciji se je že kmalu po startu v Arrasu začela s padcem, v katerem jo je še najslabše odnesel francoski up Nacer Bouhanni, član moštva Cofidis.

Sprinter je grdo padel že po 12 km, v padcu pa so bili udeleženi še štirje kolesarji. Kot so sporočili iz njegovega moštva, je za 24-letnega Nacerja Bouhannija Toura že konec. Zdravniška služba ga je z rešilcem odpeljala v bolnišnico.

Kolesarje je v peti etapi sicer čakalo 189 kilometrov poti s ciljem v Amiensu, po pričakovanjih pa naj bi se končala z množičnim finišem, v katerem bi prav Francoz lahko prišel povsem v ospredje.

Bouhanni je bil vprašljiv za nastop na francoski pentlji, padel je že na dirki francoskega državnega prvenstva, ob padcu pa se je udaril v rebra. Tour se je zanj predčasno končal že pred dvema letoma. Kasneje se je poslovil še Novozelandec Jack Bauer, tako da se je po ponedeljkovem prvem množičnem osipu število odstopov povzpelo na devet.

V jarku ob cesti se je znašel tudi policist na motorju, a ta padec ni povzročil dodatnega osipa v karavani ali kakšne hujše poškodbe. Na mokrem cestišču se je ob zaključku etape znašlo še okoli 20 kolesarjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.