Slovenija > Črna kronika
155 ogledov

Novi primeri goljufij na bankomatih

Bankomat Saša Despot
Koprski policisti so sinoči prejeli obvestilo o tatvini denarja iz bankomata v Kopru.

"V zadnjem času smo v Sloveniji obravnavali več primerov, ko storilci zmanipulirajo bankomat tako, da oseba, ki je opravila dvig, denarja dejansko ne dobi," pove Anita Leskovec s koprske policijske uprave. Torej oškodovanci pristopijo do bankomata, vanj vstavijo kartico, vtipkajo svojo pin kodo in zahtevek za določeno vsoto denarja. Bankomat nato kartico vrne, denarja pa ne.

Do takšnega primera je prišlo tudi sinoči v Kopru. Leskovčeva pri tem opozarja, da naj - če se nam to zgodi - v nobenem primeru ne zapuščamo bankomata, saj so storilci praviloma še vedno v bližini. "Opazujejo in čakajo, da se odmaknete od bankomata. Takrat poberejo vaš dvignjen denar," dodaja Anita Leskovec s koprske policije.

V primeru, da opazite sumljivo osebo ali vozilo, pokličite 113, pomembno je tudi, da bankomata ne zapustite. Če imate možnost, lahko takoj preverite stanje na računu (lahko na istem bankomatu ali pokličite telefonsko številko, navedeno na zadnji strani bančne kartice) in tako ugotovite, če je bil dvig dejansko opravljen.

Komentarjev 1