Šport > Nogomet
29 ogledov

Novinarji obsodili nasilnega Šukerja

davor šuker hns Profimedias
Hrvaško novinarsko društvo (HND) je ostro obsodilo ravnanje predsednika domače nogometne zveze Davorja Šukerja, ki bije bitko z novinarji portala Index.hr.

Hrvaško nogometno zvezo pretresa škandal, za katerega je v največji meri odgovoren predsednik krovne nogometne organizacije naše južne sosede Davor Šuker.

Nekdanji hrvaški napadalec je novinarju spletnega portala Index.hr iz roke iztrgal telefon in v spremstvu varnostnikov odkorakal v dvorano, v kateri je imela HNS napovedano tiskovno konferenco.

Hrvaško novinarsko društvo (HND) je ostro obsodilo nasilno vedenje predsednika in nogometno zvezo pozvalo, naj prekliče odločitev, da se novinarji omenjenega novičarskega portala ne smejo udeleževati reprezentančnih tekem in tiskovnih konferenc.

HND je Šukerjevo vedenje označil za ''nerazumljivo in neprimerno'', o incidentu pa že obvestil evropske partnerje, ki napovedujejo sankcije.

''Hrvaško novinarsko društvo obsoja nasilno vedenje s strani vodstva Hrvaške nogometne zveze nad novinarjem portala Index.hr in HNS še enkrat poziva, naj preneha ovirati novinarje pri poročanju s tiskovnih konferenc ali drugih dogodkov.''

''Onemogočati novinarje, da poročajo o dogodkih, povezanih s HNS in nogometno reprezentanco, je enako, kot da bi javnosti preprečili dostop do drugih relevantnih družbenih informacij, ki so v njenem interesu, ki ga ščiti Ustava Republike Hrvaške,'' so zapisali pri HND in dodali, da je zveza novinarjem udeležbo prepovedala zaradi domnevnega senzacionalizma, s katerim naj bi spodkopavali delo krovne nogometne organizacije.

''HND je od HNS-ja nemudoma zahteval, da prepoved prekliče, o čemer je obvestil tudi Evropsko zvezo novinarjev (EFJ) in druge novinarske organizacije po svetu. HND je o nerazumljivem in neprimernem vedenju vodstva zveze obvestil tudi evropske partnerje, ki so že napovedali določene korake,'' še dodajajo hrvaški novinarji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.