Avto
10 ogledov

Novinarji v AMG-jih spoznali moč policije

Mercedes-benz E63 AMG Mercedes-Benz AG
Predstavljajte si, da vas za volanom mercedes-benza E63 AMG ustavi policija zaradi kršitve prometnih pravil. V 99,9 odstotka bi verjetno plačali zaradi prehitre ali nevarne vožnje. A ne v Španiji, kjer si je policija z nedavnim dogodkom nakopala kaj slabo reklamo.

Te dni v okolici Barcelone poteka mednarodna predstavitev prenovljenega razreda E z najmočnejšo različico E63 AMG na čelu. Prejšnji teden so bili na vrsti za preizkus ameriški novinarji, in ko je skupina kakih 10 brezskrbrno "kruzala" po katalonskem podeželju, jih je ustavila policija.

Čeprav so menili, da gre bolj za rutinsko kontrolo, saj niso divjali, vsaj zelo očitno ne, so jih policisti pridržali z dragocenimi lepotci vred. Vedno pragmatičnim Američanom ni bilo jasno, čemu, nato pa so jim policisti v polomljenem esperantu pojasnili, da njihova vozniška dovoljenja v Španiji niso veljavna in da bi morali imeti pri sebi mednarodna dovoljenja, poroča Yahoo News. Grozila jim je visoka globa.

Situacijo so čez dve uri zgladili šele predstavniki Mercedes-Benza, ki so novinarje rešili iz kočljive situacije brez kazni, a policisti AMG-jev vseeno niso želeli dati takoj iz rok.

V ameriških medijih predstavniki sedme sile zdaj na veliko udrihajo po španski policiji, ki da je prekosila celo pregovorno "zarukane" Francoze. Ni jim jasno niti, kako vozniško dovoljenje, napisano v mednarodnem jeziku, ni priznano, dodatni dokument, ki ga pridobiš prav na podlagi tega istega dovoljenja in brez kakršnegakoli dodatnega testa, pa je. Tudi nemški organizatorji v vabilu niso navajali nikakršne potrebe po dodatnem izkazu o vozniški kvalificiranosti.

Komentarjev 6
  • samo.jst 16:11 15.februar 2013.

    uh smo pikolovski... "v spakedranščini", bo bolje?

  • 4d5eccf93739c6305aaf8969a682cc57e1fd7395 12:10 15.februar 2013.

    Ce bi se to zgodilo evropskim novinarjem v ZDA, bi jih stlacili v Guantanamo z AMGji vred. In potem na veliko trobili kako so to teroristi, Pahor in Jansa pa bi sla potem se lizat podplate americanom in se jim ...prikaži več opravicevat in zagotovit da bosta zaprla vsaj 20 svojih drzavljanov za dokaz, da so americani res nasi veliki prijatelji.

  • Pepe007 18:56 14.februar 2013.

    Če novinar ne ve, kak dokument potrebuje za vožnjo vozila po javni cesti v državi v katero službeno potuje, potem naj se z novinarstvom ne ukvarja. Ker verjetno ve o svetu daleč premalo, da bi lahko pisal za druge. <br ...prikaži več />Enostavno ni fer, da bi taki troli imeli dostop do medijev.