Slovenija
62 ogledov

Okoli 350 v zimsko morje

Novoletni skok v vodo
1/24
Gregor Katič
Skok. Najmlajši udeleženec jubilejnega novoletnega skoka v morje ima štiri leta, najstarejši pa 80 več. Skakali so tudi v še precej bolj mrzlo Savinjo.

"Vesel sem, da se je naš dogodek tako prijel, prišlo je okoli 350 ljudi, to je res rekordno število, ki se je za prvega januarja odločilo, da začne leto s kakšno zaobljubo, ritualnim skokom v zimsko morje in se metaforično opere umazanije, ki se je nabrala v lanskem letu," je zadovoljen Nino Cokan, organizator zdaj že tradicionalnega skoka v morje.

Letos so ga v njegovem društvu organizirali že desetič, najmlajši udeleženec, ki si je upal v zimsko morje, je bil star štiri leta, najstarejši pa je prišel iz Strunjana in jih šteje 84.

Voda v Portorožu ima sicer 11 stopinj, zunaj pa je zimsko sonce zrak ogrelo na 13 stopinj Celzija.

Kaj Primorci, Celjani so šele "kerlci"

V vodi pa so novo leto praznovali tudi v Celju, in sicer je okoli 40 najpogumnejših shladilo svoja telesa v Savinji. Ta je po podatkih Arsa danes "ogreta" na okoli sedem stopinj Celzija, približno enaka je bila tudi temperatura zraka.

Ampak še precej več kot plavalcev je bilo njihovih občudovalcev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.