Šport
65 ogledov

Novo ponižanje za van Gaala

Ryan Giggs, Louis van Gaal EPA
Louisu van Gaalu ni uspelo zmagati še na tretji uradni tekmi, ki jo je vodil kot trener Manchester Uniteda. V ligaškem pokalu je rdeče vrage s 4:0 razbil tretjeligaš MK Dons.

Louis van Gaal je brez zmage tudi po tekmi drugega kola v angleškem ligaškem pokalu, kjer je Manchester United ponižal tretjeligaš iz Milton Keynsa. Nizozemec je dvoboj začel z mladimi nogometaši in tistimi, ki ne dobivajo veliko priložnosti. Od prve minute so tako med drugim zaigrali tudi Danny Welbeck, Javier Hernandez, Shinji Kagawa in Anderson.

Gostitelji so povedli na polovici prveha polčasa, ko je napako Jonnyja Evansa izkoristil Will Grigg in iz bližine premagal vratarja Davida de Geo. V drugem polčasu so rdeči vragi pritisnili na gol Donsov, a je po odličnem predložku Bena Reevesa v 63. minuti še enkrat zadel Grigg, v 70. in 84. minuti pa je bil natančen še Benik Afobe, ki za MK Dons nastopa kot posojeni nogometaš Arsenala

United je sicer v prvih minutah nadigral domačine, kasneje pa so jim reči na zelenici povsem ušle iz rok. Na začetku drugega polčasa so še imeli srečo, da po Evansovi roki v kazenskem prostoru ni bila dosojena enajstmetrovka, kasneje pa je lepo priložnost za izenačenje zamudil Wellbeck. Rdeči vragi so prvič v okvir vrat streljali šele v 72. minuti, najbližje zadetku pa so bili kasneje ob poizkusu Adnana Januzaja, ko se je zatresel okvir vrat.

"Tekma je pokazala, da smo kakovostna ekipa. Večina medijev se bo osredotočila na Manchester United in govorila o tem, da niso dobri, a pravzaprav smo mi odigrali odlično," je po tekmi dejal dvakratni strelec Grigg.

"V klubu imamo devet poškodb. Nastopilo je mlado moštvo, ki se je trudilo po najboljših močeh, več od tega ne morem pričakovati. Navijači morajo verjeti v našo filozofijo. Gradimo ekipo, te pa ni mogoče ustvariti v enem mesecu, ali celo enem letu. Rezultat je veliko razočaranje, a upam, da bodo navijači še naprej zaupali klubu," pa je dejal trener rdečih vragov van Gaal.

Vrhunce tekme si lahko ogledate tukaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.