Magazin > Lepota & telo
79 ogledov

Novost pri zdravljenju motenj erekcije

Žurnal24 main
V Slovenijo je prišla nova metoda zdravljenja za bolnike z vaskularno erektilno motnjo. Gre za napravo, ki deluje s pomočjo elektromagnetnih valov.

"Delovanje naprave temelji na udarnih valovih, ki jih ta proizvaja in se po posebni glavi prenašajo na točno določen del telesa. V našem primeru se ti valovi usmerijo na brecili in korene penisa. Delujejo na štiri točke na penisu in s tem zajamejo njegovo celotno površino," je povedal Marko Lovšin, specialist urologije.

Dodal je, da je terapija popolnoma neboleča, kar se mu zdi pomembno, saj se ljudje novih metod nekoliko bojijo, poleg tega pa nima stranskih učinkov.

Terapija traja 15 minut

Priporočljivo je, da imajo bolniki pred terapijo opravljen pregled z ultrazvokom in Dopplerjem penisa. Tako je mogoče spremljati in dokazati njene učinke. Preiskavo lahko opravijo z napotnico osebnega zdravnika ali samoplačniško v ambulanti. Terapija se izvaja enkrat na teden po 15 minut. Število terapij je med štiri in šest, odvisno od stopnje erektilne motnje, ugotovljene z vprašalnikom. Za terapijo so primerni moški, pri katerih težava ne traja več kot sedem let in imajo vsaj delni odziv na tablete za doseganje erekcije, poudariti pa je treba, da gre za samoplačniško metodo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.