Šport
24 ogledov

Nowitzki bo igral na Eurobasketu

<sport>20.07.08...Germany's Dirk Nowitzki (R) tries to score against Puert Reuters
Nemški košarkarski zvezdnik Dirk Nowitzki je objavil, da se bo po štirih letih vrnil v nemško reprezentanco in da bo zaigral na letošnjem evropskem prvenstvu, ki bo potekalo od 5. do 20. septembra, potekalo v štirih državah, Franciji, Hrvaški, Latviji in Nemčiji.

Prav dejstvo, da bo ena od štirih skupin prvega dela evropskega prvenstva potekala v Berlinu, je bil eden od razlogov, da se je 36-letni košarkar ameriške profesionalne ekipe Dallas Mavericks vrača v reprezentanco.

"Nikoli v svoji karieri nisem imel priložnosti, da bi na evropskem ali svetovnem prvenstvu igral v svoji domovini. Če bi evropsko prvenstvo potekalo v kakšni drugi državi, bi se verjetno tudi tokrat zahvalil vabilu, tako pa je to popolnoma druga zgodba," je ob svoji vrnitvi v nemško reprezentanco dejal Dirk Nowitzki, ki bo 19. junija star 37 let.

Nemčija bo v Berlinu gostila skupino B, v kateri so še reprezentance Španije, Turčije, Srbije, Italije in Islandije. Nowitzki je zadnjič za nemško reprezentanco igral na evropskem prvenstvu v Litvi leta 2011.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.