Šport > Košarka
19 ogledov

Nowitzki kmalu v pokoj, Bryant neodločen

dirk nowitzki EPA
Nemški košarkarski zvezdnik Dirk Nowitzki je napovedal, da bo igralsko kariero končal leta 2017, tega leta mu bo tudi potekla pogodba z Dallasom.

Njegov kolega pri jezernikih iz Los Angelesa Kobe Bryant se še ni odločil glede svoje nadaljnje kariere, v vsakem primeru bo odigral sezono 2015/16, ki mu bo navrgla 25 milijonov dolarjev.

"Menim, da v teh dveh letih lahko igram na najvišji ravni," je dejal 37-letni Nowitzki, ki je bil leta 2007 najbolj koristen igralec v severnoameriški ligi NBA, štiri leta kasneje pa je z zasedbo iz Teksasa tudi osvojil najmočnejšo košarkarsko ligo na svetu in bil izbran za najbolj najboljšega igralca v končnici.

kobe bryant | Avtor: EPA EPA
Bryant, ki je z zasedbo Los Angeles Lakers petkrat osvojil ligo NBA, je na tradicionalni novinarski konferenci mesec dni pred začetkom sezone zavrnil namigovanja, da bo prihodnje leto končal svojo kariero.

Sedemintridesetletni branilec je bil v minulih dveh letih zavoljo zdravstvenih težav z ramo, Ahilovo tetivo in kolenskimi križnimi vezmi bolj ali manj na bolniški, v sezoni 2013/14 je denimo odigral zgolj šest, v sezoni 2014/15 pa 35 tekem. Tudi pred začetkom nove sezone ima določene zdravstvene težave, prenovljena ekipa iz mesta angelov pa je zanj nov izziv.

"Kombinacija izkušenih in mladih igralcev se mi zdi zelo zanimiva. V tem trenutku mi ni jasna moč naše ekipe, a moram priznati, da že dolgo časa nisem bil tako na trnih, prav veselim se nove sezone," je med drugim dejal 37-letni Bryant.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.