Slovenija
31 ogledov

Policisti so do poznega popoldneva zbirali dokaze

Hišne preiskave v Mariboru Žurnal24 main
Kriminalisti in preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) so po skoraj desetih urah zaključili s hišnimi preiskavami na treh lokacijah na območju Maribora. V naslednji tednih bodo pregledovali vse zasežene domnevne dokaze.

Zbirali so dokaze o domnevnem oškodovanju upnikov, neuradno naj bi policija preiskovala domnevno sporne posle družb Zvon Ena in Zvon Dva Holding.

Policisti in preiskovalci NPU naj bi bili zato med drugim tudi na domačem naslovu in na sedežu odvetniške pisarne Ljuba Pečeta, nekdanjega šefa družbe Zvon Dva Holding. Temu zaradi domnevnega oškodovanja in izčrpavanja družbe grozi do pet let zapora.

Zgodaj zjutraj so policisti po naših informacijah najprej pozvonili pri Pečetovih v Dobrenju pri Mariboru, kjer so se preiskovalci zadržali do zgodnjega popoldneva. Policija je medtem varovala vhod v Pečetovo odvetniško pisarno in poskrbela, da nihče iz prostorov slučajno ne bi odnesel ničesar, kar bi pozneje preiskovalci NPU lahko zasegli kot dokaz.

Po opravljeni hišni preiskavi na Pečetovem domu, pa so ga preiskovalci NPU pripeljali še v njegovo odvetniško pisarno, kjer bo spremljal zbiranje domnevnih dokazov.

Najprej doma, potem v pisarno

"Enemu osumljencu so preiskovalci na podlagi drugega odstavka 157. člena Zakona o kazenskem postopku odvzeli prostost. V preiskavah iščemo dokaze, predvsem poslovne listine in elektronske podatke, za dokazovanje kaznivega dejanja oškodovanja upnikov," poudarjajo na policiji.

Neuradno naj bi bil pridržan Peče, ki pa je bil pozno popoldne, ko so preiskovalci NPU zaključili z delom, izpuščen. "Hišne preiskave so preiskovalci že opravili, prav tako je bila pridržana oseba izpuščena oziroma odpravljeno pridržanje," dodajajo na policiji.

Preiskovalci NPU se bodo zdaj v naslednjih dneh lotili pregleda vsega, kar so na treh naslovih zasegli. "Preiskava se bo nadaljevala s pregledom in analizo zasežene dokumentacije in podatkov v smeri utemeljevanja kaznivega dejanja oškodovanja upnikov."

Komentarjev 4
  • dragec 18:14 24.februar 2015.

    KRIVA JE -----C E R K E V

  • Hi5 11:59 24.februar 2015.

    Haha, to bo sešteto :) po policajsko. Upam da vsaj znajo po kalkulatorjih pritiskat. No vsaj plus pa minus, pa enako, potem bo pa že :)

  • Papaja Popi 11:21 24.februar 2015.

    Saj je trajalo, da so sploh začeli seštevati.