Slovenija > Črna kronika
56 ogledov

NPU preprečil večmilijonske goljufije

Policijski trak. Nik Rovan
V ospredju današnjih hišnih preiskav na celjskem in mariborskem območju je bil sum oškodovanja Gorenja, do katerega pa zaradi posredovanja policije ni prišlo.

Preiskava je potekala tudi v Gorenju, ki naj bi ga osumljenci poskušali oškodovati za tri milijone evrov, med štirimi pridržanimi osebami pa ni bilo zaposlenih iz Gorenja.

Hišne preiskave, ki so jih danes opravljali kriminalisti Nacionalnega preiskovalnega urada skupaj s policisti in kriminalisti Policijske uprave Celje, so že zaključene, so povedali na Generalni policijski upravi. Med preiskavo so štirim osebam odvzeli prostost, tri so še vedno pridržane.

Tiskovna predstavnica Gorenja Elizabeta Biluš je pojasnila, da jih je Nacionalni preiskovalni urad že pred časom obvestil, da opazujejo nekatere osebe izven Gorenja, ki pripravljajo kriminalno dejanje, s katerim naj bi družbo oškodovali.

"V Gorenju smo ravnali skladno z navodili urada, zato do oškodovanja družbe ni prišlo," je še dejala Biluševa.

Iz Generalne policijske uprave so sporočili, da bodo preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada preučili zaseženo dokumentacijo in elektronske podatke, o ugotovitvah pa obvestili Okrožno državno tožilstvo v Celju, ki usmerja predkazenski postopek.

Komentarjev 2
  • vladek 15:40 17.maj 2012.

    Polovico denarja katero dajete vojakim,dajte policiji,Policijo rabimo ,vojake pa ne.

  • francek 15:23 17.maj 2012.

    POLICISTI SO V ČASU STAVKE ZELO AKTIVNI, VSAK DAN NAS PRESENETIJO Z KAKŠNO AKCIJO. KAR NAJ STAVKAJO, SO VSAJ KAKŠNI REZULTATI. PRED STAVKO JE BILO BOLJ MALO SLIŠATI, DA KAJ DELAJO RAZEN, DA MALTRETIRAJO ŠOFERJE IN SE GREDO INKASANTE.