Slovenija
26 ogledov

NSi in SDS v besedni vojni

zbor za republiko Anže Petkovšek
Nekoč strankarski zaveznici na desnici kot kaže še poglabljata spor. V NSi so danes zapisali, da prvak SDS Janez Janša širi številne neresnice, natolcevanja, podtikanja in tudi žalitve na račun NSi.

"Predsednik SDS Janez Janša si je v intervjuju objavljenem v zadnjih dveh izdajah Demokracije privoščil izreči številne neresnice, natolcevanja, podtikanja in tudi žalitve na račun NSi, na katere se moramo odzvati in predstaviti resnico," so navedli v NSi in se sprašujejo, "kdo se v resnici v koga zaletava in čemu naj to služi".

V stranki, ki jo vodi Ljudmila Novak, so zanikali so navedbe, da je bil Aleš Hojs, ki ga je stranka v juliju izključila, prikrajšan za svojo predstavitev pred pričetkom volitev oz. izigran. Volitve stranke so se namreč začele takoj po nagovoru predsednice NSi, a v stranki navajajo, da bi vsakdo lahko počakal na vse predstavitve kandidatov in šele nato oddal svojo glasovnico.

Brez "pravega razloga in v povsem neprimernem času" naj bi Janez Janša obračunal tudi z evropskim poslancem in predsednikom osamosvojitvene vlade Lojzetom Peterletom. Zanj je Janša namreč dejal, da je njegov ego večji od srca ter da je neprimeren za predsednika evropskega parlamenta.

V NSi pravijo tudi, da so bili s strani SDS v zadnjem času že večkrat deležni tudi očitkov, da Zakon o prikritih vojnih grobiščih in pokopu žrtev, ki ga je predlagala NSi ni dober, ker naj ne bi omogočal pregona kaznivih dejanj in sodelovanja sodstva pri teh procesih. "Zdi se, da predsednik SDS omenjenega zakona ni prebral v celoti, ali pa namerno zavaja," so v sporočilu za javnost zatrdili v NSi in nadaljevali, da tudi navedbe, da NSi nasprotuje pravici do pokopa še nerojenih otrok, ne držijo.

Komentarjev 6
  • jezero 09:12 30.oktober 2016.

    Tak državnik in osamosvojitelj, da ga na volitvah premaga vsak klošar, ki pride mimo. Krasen človek, ki mu Slovenci zaupajo; le vladajo drugi. Sestrični na banki Slovenci ne zaupajo.

  • Žurnalček 17:26 29.oktober 2016.

    Še dober da je Janša še živ , kajti z njim bo zgleda crknla tudi resnica ! Kretenoid grasupelski !

  • TOLAR 13:27 29.oktober 2016.

    Pa sta se Janez Janša (Novak) pa Ljudmila Novak (Janša ) ločila