Slovenija
36 ogledov

NSi s tajnimi dokumenti, da je Erjavec pomagal Hrvaški

Glasovanje o mandatarju Saša Despot
Poslanci so prekinili razpravo o interpelaciji zoper zunanjega ministra Karla Erjavca in jo bodo nadaljevali za zaprtimi vrati. NSi naj bi, kot je napovedala, predstavila tajne dokumente, ki naj bi dokazali, da je Erjavec pomagal Hrvaški pri rušenju arbitraže.

Ker dokumenti, ki jih nameravajo predstaviti, nosijo oznako tajno, so v NSi predlagali, da se seja zapre za javnost.

V NSi in SDS so sicer ministru ob odgovornosti za zaplete z arbitražo s Hrvaško očitali tudi, da je Slovenija morala poplačati tudi neprenesene vloge varčevalcev Ljubljanske banke na Hrvaškem in v BiH, pa tudi da je izgubila arbitražo v zvezi z nuklearko v Krškem.

"Erjavčeva politika je preveč proruska"

Očitali so mu tudi preveč prorusko in premalo prozahodno politiko, napačno kadrovsko politiko na zunanjem ministrstvu in številne druge napake, zaradi katerih naj bi ugled in položaj Slovenije v mednarodni skupnosti pešal. Erjavec je po njihovem mnenju tudi "popolnoma odpovedal" pri migrantski krizi.

----------------------------------------------------------------------------------

PREBERITE ŠE:

----------------------------------------------------------------------------------

Minister je v razpravi vse očitke zavračal in menil, da gre za osebni napad nanj, da bi se oslabila vlada premierja Mira Cerarja.

Pri tem so ga poslanci koalicijskih SMC, SD in zlasti njegove stranke DeSUS odločno podpirali pri nadaljevanju dela. Pričakovati zato je, da interpelacija ne bo uspela, saj jo mora za razrešitev ministra podpreti večina od 90 poslancev DZ.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 15:21 03.marec 2016.

    In po katerem ključu ti je Desus levičarski? V vsako vlado se vrine. To je sredinska stranka ne pa levičarska. Enako je z SMC kjer tega vsaj ne skrivajo. SD se pa dela da so levičarji ampak se tud spečajo ...prikaži večjo z skor vsako sredinsko vlado sam da so zravn pr koritu.

  • dragec 09:07 03.marec 2016.

    krlle podalpsko jodlarsko

  • Zmago 07:30 03.marec 2016.

    Pravi rhinoceros !