Slovenija
15 ogledov

NSi za interpelacijo ministrice za zdravje

Marija Milojka Kolar Celarc Anže Petkovšek
V NSi napovedujejo interpelacijo zoper ministrico za zdravje Milojko Kolar Celarc, so danes potrdili v stranki. Za vložitev bodo v poslanskih vrstah potrebovali vsaj še pet sopodpisnikov.

V NSi so danes potrdili informacijo POP TV, da napovedujejo interpelacijo, a podrobnejših informacij o njenih vsebinskih poudarkih za zdaj niso posredovali. So pa v stranki že več kot leto dni opozarjali, da ministrica ne naredi odločilnih korakov na področju reforme zdravstva, večkrat so omenjali tudi možnost interpelacije.

Ali bodo v NSi uspeli zbrati potrebnih 10 poslanskih podpisov pod interpelacijo, za zdaj ni znano. Imajo pa poleg svojih petih doslej zagotovljenega vsaj še enega. Nepovezani poslanec Čuš je namreč za STA sporočil, da bo, če bo interpelacija vložena, prispeval svoj podpis in jo tudi podprl. Kot je pojasnil, bo to storil "zaradi nedela, čakalnih dob v zdravstvu, neobvladovanja resorja in zamud pri gradnji urgentnega centra Ptuj".

Da bo z ministrico treba opraviti pogovor o razmerah v zdravstvu, so se sicer na današnjem vrhu strinjali tudi koalicijski partnerji. O njenih načrtih naj bi se pogovorili v naslednjih desetih dneh.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 8
  • Dixon 09:48 31.avgust 2016.

    Njihovi ministri pa so ful več naredili. NOT!

  • Avatar praufo
    praufo 08:13 31.avgust 2016.

    niti tega ji ne prvošte, da bi svoj vrt do konca oplela ... lepo je povedala kam gre na dopust

  • Ferluci 07:54 31.avgust 2016.

    Interpelacijo si zasluži celotna vlada z vsemi ministri, ne samo neka neusposobljena in nekompetentna babnica.