Svet
49 ogledov

Nune si podajajo žogo, ko imajo pet minut časa

Redovnice med nogometom
1/3
24sata
Redovnicam na Hrvaškem bi zavidal marsikateri moški.

Okoli 50 redovnic iz samostana Ivanić na Hrvaškem se najraje sprošča z nogometom. Praktično vsak dan opravijo pošten trening na igrišču, ki so si ga same zarisale na dvorišču samostana. Namesto nogometnih dresov so med igro odete kar v svoja redovniška oblačila.

Daj, daj, hitreje....zabij!!!

A niti to redovnic menda čisto nič ne ovira pri zabijanju žoge v mrežo. Naključni opazovalci njihovih vsakdanjih treningov pa redovnice opisujejo kot goreče, navdušene in zavzete igralke nogometa. Njihovo igro pa bi jim menda zavidal marsikateri moški, poroča portal 24sata.

"Obožujemo igranje košarke, odbojke in rokometa, ampak nogomet nam je dejansko najljubši. Zato ga igramo zelo pogosto, vsakič ko najdemo po delu v samostanu nekaj minut prostega časa. Obleka nam je začetku povzročala nekaj težav, saj smo se morale nanjo navaditi. Najtežje je bilo zadeti žogo, glede na to, da je obleka dolga in široka. Sedaj pa smo tudi to že natrenirale,"  v smehu opisuje 22-letna redovnica Blaženka Marijanović.

 

 

 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.