Avto
49 ogledov

Na Nürburgringu spet plin do konca

Nürburgring EPA
Šefi legendarnega nemškega dirkališča Nürburgring so se odločili, da ukinejo hitrostne omejitve na stezi. Omejitve so uvedli po hudi nesreči leta 2015, ko je umrl eden od gledalcev.

Poleg steze, kjer potekajo avtomobilske dirke in steze, kjer lahko svoje dirkaške veščine preizkusijo tudi amaterski vozniki s svojimi ali izposojenimi vozili, je Nürburgring znan tudi kot lokacija, kjer večina avtomobilskih proizvajalcev testira svoje nove modele.

To je idealno dirkališče za primerjanje moči med proizvajalci športnih vozil, ki želijo na Nurburgringu dobiti potrditev tehničnih karakteristik svojih vozil in s tem širiti dober glas o svojih vozilih v svetovnih medijih.

Pozimi položili nov asfalt in dodali varnostne ograde

Po tragični nesreči leta 2015, ko je avtomobil med dirko zletel iz steze in poletel preko varnostne ograde, pri tem pa ubil enega gledalca, je vodstvo dirkališča začasno prepovedalo postavljanje hitrostnih rekordov in v ta namen iz varnostnih razlogov omejilo hitrost na posameznih delih dirkališča.

Njihova odločitev je naletela na številne kritike, ki so menili, da se omejitve hitrosti ne bi smele navezovati na dirke. Zdaj bodo omejitve odpravili in s tem spet prižgali zeleno luč hitrostnim rekordom. Tudi zato, ker so pozimi opravili določena gradbena dela in ponovno asfaltirali nekatere dele steze ter dodali zaščitne ograde.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.