Šport > Nogomet
30 ogledov

NZS bo podprla Platinija

Platini Grosvenor Hotel Uefa kongres Liga prvakov EPA
Skupno z balkanskimi nogometnimi zvezami bo Nogometna zveza Slovenija podprla predsednika Uefe Michela Platinija pri volitvah za predsednika svetovne nogometne zveze.

Predsednik krovne evropske zveze (Uefa) Michel Platini ima podporo sedmih balkanskih nogometnih zvez, tudi slovenske. Kot poroča hrvaška agencija Hina, so predstavniki nogometnih zvez Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Makedonije, Slovenije, Srbije, Albanije, Bolgarije, Grčije, Romunije, Črne gore in tudi Cipra izrazili podporo Francozu.

Sestanek v Budvi je bil prvi, ki so se ga udeležili tudi predstavniki zvez Albanije, Bolgarije, Grčije, Cipra in Romunije, s čimer se je razširjeno balkansko nogometno gibanje povzpelo do številke 11.

Predstavniki Hrvaške, BiH, Črne gore, Makedonije, Slovenije in Srbije so že konec januarja na sestanku v Ljubljani podpisali memorandum o sodelovanju, ki so ga v Budvi podpisale še nove članice. V njem je predvideno utrjevanje prijateljskih odnosov, ohranjanje integritet nogometa in borba proti negativnim stvarem v tem športu.

Predstavniki zvez so izrazili hvaležnost in priznanje predsedniku Uefe Platiniju ter mu izrazili polno podporo pri dokazovanju nedolžnosti in pri kandidaturi za predsednika Fife. Podali so zahtevo Uefini etični komisiji, da naj odločitev o trenutno suspendiranem Platiniju sprejme po hitrem postopku, da z njo ne bi vplivali na prihajajoče volitve predsednika Fife.

Kot navaja Hina, so na sestanku iz Slovenije sodelovali Aleksandar Čeferin, Aleš Zavrl, Ilija Kitić in Željko Pavlica. Naslednji sestanek regionalnega združenja pa bo konec januarja 2016, gostitelj bo Srbija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.