Šport > Nogomet
34 ogledov

NZS potrdil nov termin za derbi Ljubljana - Maribor

Maribor, Olimpija, derbi, Ezekiel Henty, Marko Šuler Anže Petkovšek
Odpovedani derbi med Ljubljano in Mariborom bo 21. novembra, so sporočili z Nogometne zveze Slovenije. Tako bodo ta dan odigrane tri tekme 18. kroga in prestavljena tekma iz 15. kroga.

Ljubitelji slovenskega ligaškega nogometa, ne le pristaši Olimpije in Maribora, so z velikim razočaranjem sprejeli prepoved drugega derbija v letošnji sezoni med prvouvrščeno ljubljansko Olimpijo in zdaj drugouvrščenim Mariborom. Tekma, ki jo je upravna enota prepovedala zaradi begunske krize, bo 21. novembra ob 20.15 v Ljubljani.

Kot je danes sporočila Nogometna zveza Slovenije, bodo predzadnji novembrski vikend v Prvi ligi Telekom Slovenije tako odigrane tri tekme 18. kroga in predelegirana tekma 15. kroga. Ker bi Olimpija in Maribor sicer imela prvenstvene obveznosti tudi v 18. krogu, je Nogometna zveza Slovenije v soglasju s klubi sprejela odločitev, da se tekmi 18. kroga med Olimpijo in Krko ter Mariborom in Gorico prestavijo na sredo, 25. novembra.

Nogometna zveza Slovenije je pred potrditvijo termina počakala tudi na mnenje državnih institucij v povezavi z možnostjo igranja tekme v predlaganem terminu, saj ne želijo, da bi znova prišlo do neljubih dogodkov v povezavi s prepovedjo tekme zaradi pomanjkanja policijskih specialnih enot.

"Na NZS verjamemo, da bo tekma med Olimpijo in Mariborom pravi slovenski nogometni praznik za vse ljubitelje slovenskega ligaškega nogometa, tako za družine kot navijače, ter da bo minil v duhu fair playja med obema ekipama tako na igrišču kot na tribunah," so sklenili izjavo za javnost.

Green Dragons, navijaška skupina nogometnega kluba Olimpije Ljubljana, je v zapisu na spletni strani že pred uradno potrditev pozivala svoje člane na tekmo proti NK Mariboru 21. novembra. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.