Slovenija
35 ogledov

O dodatnih ukrepih molčijo

slovenija 20.03.13, Alenka Bratusek, mandatarka, izredna seja DZ, na kateri so  Anže Petkovšek
Vladna ekipa že dobrih šest ur o rebalansu proračuna, za zdaj brez izjav.

Po dobrih šestih urah razprave vladne ekipe o rebalansu proračuna za leto 2014 in nadaljnjih ukrepih za zmanjšanje primanjkljaja so nekateri ministri že odšli, srečanje pa se nadaljuje. Informacij o tem, kakšne ukrepe bomo še občutili državljani, za zdaj ni, po neuradnih podatkih pa naj bi imeli na mizi nekaj doslej že omenjenih možnosti.

 

 

Vlada v letu 2014 računa na prilive z davkom na nepremičnine in z višjo stopnjo davka na dodano vrednost. Med ukrepi, o katerih naj bi še razmišljala vladna ekipa, naj bi bili tudi posegi v socialne transferje in v pokojnine.

Že pred srečanjem pa so nekateri opozorili, da morajo zmanjšati primanjkljaj in biti realni s pričakovanji. Minister za notranje zadeve Gregor Virant je dejal, da morajo sebi in državljanom naliti čistega vina, a odgovora glede konkretnih ukrepov danes še ni pričakovati.

Člani vlade, ki so srečanje že zapustili, izjav niso dajali. Tak naj bi bil tudi dogovor.

Komentarjev 9
  • privat 17:20 20.julij 2013.

    lopovščina je v naši državi tako že globoko ,da bi že v reduciranju lopovščine država in gospodarstvo ,celo razum enostavno razpadel....noben se še nesme lotiti odpravo lopovščin v 100% obliki...treba je desetletja ,ki jih mi enostavno več nimamo za odpravo ...prikaži več možne državljanske neposlušnosti ali celo malih mestnih vojn.

  • dragec 14:01 19.julij 2013.

    Mirkec, se strinjam. menim, da je to krizno sestančenje uvertira v krizno jesen, in spet bodo delovale ulice, spet bodo politiki zaskrbljeni za svoj obstoj. Žal, novih obrazov, nove vizije ni in ni. Pahorček nekaj poskuša, zaman. No, osebno me ...prikaži veče motijo ti rezi. Pa dajmo, povejmo, slovenci, državljanji udelite tej obuboženi državi po 10 EUR- vsi. Kaj meniš, bi bilo efekta, sumim. In še naprej bodo težave z gospodarstvom, zaposlovanjem, socialo, penzionisti in javno upravo. IN NA KONCU NAM OSTANEJO STEČAJI VEČJIH MEST, OBČIN TER NA KONCU DRŽAVE.

  • JANEZON 11:32 19.julij 2013.

    V Slovenski politiki že doooolgo ni čistega vina,katerega bi natakal virant.Ravno tako ne pameti in domoljubja.Samo lopovščina in izdaja...........