Šport
23 ogledov

Znan finančni del kazni za Hrvate

Euro 2016, Hrvaška, Češka EPA
Po finančni plati naj bi bila blagajna Uefe bogatejša za 100.000 evrov

Pri Evropski nogometni zvezi naj bi najprej odločitev o kazni Hrvaški zaradi neprimernega vedenja dela njihovih navijačev prestavili na jutri. To je najverjetneje pomenilo, da se vodilni možje Uefe dolgo niso strinjali o višini in načinu kazni, ki so si jo 'pridelali' naši južni sosedje na dvoboju s Češko.

Pri disciplinski komisiji Uefe naj ne bi želeli pohiteti z odločitvijo, podrobneje naj bi želeli preučiti obrazložitev Nogometne zveze Hrvaške in se v miru odločiti, kakšna je primerna kazen za HNS in njihove 'navijače', ki so v preteklosti že zakuhali številne incidente.

Na Hrvaškem so se tako tolažili z dejstvom, da prestavitev odločitve zagotovo pomeni, da Uefa ne bo Hrvaške poslala domov. To naj bi bilo na dan predvidene tekme, Hrvatje se bodo jutri v zadnjem kolu skupine D pomerili s Španci, še precej težje kot prej. Hrvaška je trenutno sicer druga v svoji skupini z dvema točkama zaostanka za Španijo, ima pa tri točke prednosti pred Češko in štiri pred Turčijo.

"Da, odločitev disciplinske komisije bo znana jutri. Ne želijo prehitevati, ampak kakovostno pregledati vse skupaj. Dali smo jim nekaj strani naših pojasnil, zdaj pa čakamo," je za Sportske novosti potek dogodkov potdil direktor HNS Damir Vrbanović, eden tistih proti katerim je uperjen boj omenjene skupine navijačev.

Že po njegovi izjavi pa je na plan prišla višina finančnega dela kazni, ki znaša 100.000 evrov. "Čeprav se je govorilo o tem, da odločitev o kazni padla šele jutri, so na službeni spletni strani Uefe zapisali, da je HNS kaznovan s 100.000 evri," so nekaj pred 18. uro zapisali pri Večernjem listu.

V nadaljevanju evropskega prvensta je prepovedana prodaja vstopnic navijačem, ki jih hrvaške oblasti in HNS označijo za 'huligane'. "Lahko bi dejali, da je to dober epilog, saj se je pričakovala drakonska kazen, omenjala se je tudi izključitev Hrvaške z EP," so dobljeno kazen sicer pokomentirali pri spletnem portalu 24sata.hr.

HNS, ki je bila že večkrat kaznovana od Uefe in Fife, je v zadnjih petih letih zaradi različnih kazni morala odšteti že več kot 500.000 evrov. Zaradi svastike na igrišču v Splitu na tekmi proti Italiji v kvalifikacijah za letošnji Euro, je bila reprezentanca tudi ob točko.

Evropska nogometna zveza je odprla preiskavo neredov navijačev tudi za tekmo med Albanijo in Romunijo. Uefa obtožuje obe zvezi, da so navijači na zelenico metali pirotehnična sredstva in nekatere druge predmete, albanski navijači pa so vdrli še na igrišče.

Na tem EP je 150.000 evrov kazni že morala plačati ruska nogometna zveza zaradi obnašanja svojih huliganov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.