Slovenija
31 ogledov

O krivdi se ne bosta izrekla

Slovenija 19.03.12, skb banka, sefi, foto: policijska uprava policijska uprava
Domnevnih roparjev banke SKB tudi danes ni bilo na sodišče.

Sašo Nose in Dejan Vidmar, ki sta obtožena ropa banke SKB jeseni leta 2005, nista prišla tudi na današnji predobravnavni narok. Sodnica Polona Herman je tako pred začetkom glavne obravnave le prisluhnila dokaznim predlogom obrambe in tožilstva. Prek svojih zagovornikov sta sporočila, da se o krivdi ne bosta izjavila.

Zagovornika Dejan Marković in Gorazd Fišer sta danes prebrala obsežen seznam dokaznih predlogov. Med drugim predlagata zaslišanje vseh oškodovancev, ki so jim roparji vlomili v sefe - samo seznam imen je v sodnem spisu dolg več deset strani. Priče bi po njunem mnenju pojasnile, da je bila povzročena škoda nižja od ocenjene. Poleg tega sodišču predlagata, naj kot priče povabi vse varnostnike družbe PCA, ki so sodelovali pri varovanju sefov banke SKB ter vse policiste, kriminaliste, forenzike in ostale, ki so sodelovali pri preiskavi.

Marković predlaga tudi novo analizo bioloških sledi in prstnih odtisov, obenem pa je v spis predložil odpustnico iz beograjske bolnišnice, ki dokazuje, da je bil Vidmar v času ropa na operaciji v Beogradu. Predlagal je tudi zaslišanje dveh zdravnikov, ki sta Vidmarja operirala oziroma podpisala odpustnico, ter predlagal, naj sodišče določi izvedenca, ki bo potrdil, da je bil Vidmar operiran.

Tožilka Blanka Žgajnar temu predlogu nasprotuje, saj se ji zdi neverjetno, da bi bil Vidmar po toliko časa, preživetem v priporu, šele sedaj pripravljen razkriti, da je bil v času ropa v Beogradu.

Sodišče bo sedaj odločilo, katere dokaze izvesti, sojenje pa se bo začelo 18. oktobra. Do novega leta je razpisanih pet obravnav.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.