Šport > Nogomet
12 ogledov

O nasledniku šele septembra

michel platini EPA
Krovna nogometna organizacija na stari celini bo o nasledniku nekdanjega predsednika Michela Platinija odločala šele čez štiri mesece.

Evropska nogometna zveza (Uefa) bo o nasledniku Francoza Michaela Platinija, ki je po korupcijskem škandalu odstopil z mesta predsednika, odločala sredi septembra na volilnem kongresu v Atenah, je bilo odločeno po seji izvršnega odbora Uefe v Baslu.

Mednarodno arbitražno razsodišče za šport (Cas) v Lozani je 9. maja zavrnilo pritožbo Platinija na šestletno prepoved delovanja v nogometu; kazen so mu zgolj skrajšali na štiri leta. Platini, ki bo še naprej skušal dokazati svojo nedolžnost, je nato odstopil z mesta predsednika Uefe.

Platini, Cas mu je znižal tudi prvotno denarno kazen v višini 80.000 švicarskih frankov na 60.000, je prepoved delovanja v nogometu dobil zaradi prejema spornega plačila 1,8 milijona evrov, o katerem naj bi se z nekdanjim predsednikom Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Seppom Blatterjem, ki je prav tako suspendiran za šest let, ustno dogovorila za svetovalno delo med letoma 1999 in 2002, izplačal pa mu ga je šele leta 2011.

Pokale bo izročil Villar

Predsednik španske nogometne zveze, Bask Angel Maria Villar Llona, bo ob koncu letošnjega evropskega prvenstva v Parizu, ob odsotnosti prvega moža evropskega nogometa s polnimi pooblastili, izročil pokal za naslov evropskih prvakov v nogometu, 60 cm visoko in osem kilogramov težko lovoriko iz srebra, poimenovano po Henriju Delaunayju.

"Glede na to, da Villar po funkciji opravlja dolžnosti prvega podpredsednika evropske zveze, bo prav on prevzel to vlogo," je na seji izvršnega odbora sporočil začasni Uefin generalni sekretar Theodore Theodoridis. Villar bo kot Uefin prvi podpredsednik izročil tudi lovoriki zmagovalcem nogometnih Evropske lige in Lige prvakov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.