Šport
25 ogledov

O pogojnem izpustu čez dva tedna

oscar pistorius EPA
Južnoafriški odbor bo čez dva tedna odločal o usodi padlega atleta Oscar Pistoriusa.

Odbor za predčasni izpust in prestajanje kazni na domu je na petkovem zasedanju odločil, da bo o primeru paraolimpijca Oscarja Pistoriusa, ki prestaja petletno zaporno kazen zaradi nenaklepnega uboja svojega dekleta, takrat 29-letne manekenke Reeve Steenkamp, odločalo čez dva tedna.

"Odbor za predčasni izpust in prestajanje kazni na domu se je sestal v petek, vendar ni uspel rešiti vseh zadev, ki jih je imel na dnevnem redu, vključno s prošnjo Pistoriusa. Ponovno se bo zbral čez dva tedna," je v petek dejal Manelisi Wolela, tiskovni predstavnik za izvrševanje kazenskih sankcij v Pretorii.

Avgusta je televizijska hiša ENCA poročala, da bo Pistorius po desetih mesecih pogojno izpuščen, vendar je minister za pravosodje Južnoafriške republike Michael Masutha dva dneva pred predvidenim pogojnim izpustom tega zadržal s pojasnilom, da je bila odločitev sprejeta prenagljeno.

Pistorius je na Valentinovo 2013 s štirimi streli skozi zaprta vrata kopalnice ustrelil svoje takratno dekle Reevo Steenkamp. Pistorius ves čas trdi, da je bil prepričan, da je v kopalnici vlomilec. Tožilstvo se je na sodbo pritožilo, saj zahteva, da se ga obsodi za umor, o čemer bo sodišče odločalo novembra. Če bo sodišče odobrilo zahtevo tožilstva, Pistoriusu grozi najmanj 15 let zaporne kazni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.