Slovenija
8 ogledov

O rekonstrukciji (še) nič

slovenija 13.03.13, Erjavec, Luksic, Bratusek, Virant, koalicija, levica, podpis Anže Petkovšek
Osnutek nove koalicijske pogodbe do konca leta.

Predstavniki koalicije so se na današnjem kolegiju pri premierki Alenki Bratušek pogovarjali o novi koalicijski pogodbi. Po zagotovilih prvaka DL Gregorja Viranta in vodje poslancev DeSUS Franca Jurše se o rekonstrukciji vlade niso pogovarjali, a Jurša je prepričan, da bo do nje prišlo.

 

 

Virant je po koncu v izjavi novinarjem pojasnil, da se bodo v skladu z dogovorom ministri aktivno vključili v pripravo koalicijske pogodbe in vsak za svoj resor pripravili besedilo, ki bo zajemalo posamezna delovna področja. Osnutek bo PS kot največja vladna stranka pripravila do konca leta, nato se bodo začela konkretna usklajevanja, je napovedal.

Zdravje bo vroča tema

Jurša po koncu kolegija ni želel špekulirati, kakšna bo vsebina nove pogodbe, bo pa ena od najpomembnejših tem zagotovo zdravstvo, je poudaril. Prepričan je tudi, da bo istočasno z novim dogovorom o sodelovanju prišlo tudi do rekonstrukcije vlade, čeprav o tem danes niso govorili. V tem primeru bo treba "na novo premešati karte" in se dogovoriti, kateri resor bo posamezna stranka pokrivala.

"Težko je sicer napovedovati morebitne menjave ministrov, je pa res, da sta pod vprašajem dva ministra," je dodal Jurša. Pri tem je seveda mislil na ministra za infrastrukturo in prostor Sama Omerzela, ki se bo moral zagovarjati pred očitki iz interpelacije, zaradi kriminalističnih preiskav pa je zdaj v središču pozornosti še obrambni minister Roman Jakič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.