Slovenija
66 ogledov

O ŠC Pohorje na izredni seji

Razno 27.04.09...maribor... pohorje ...pohorska vzpenjaca...gondola...foto: nino Nino Verdnik
V prihodnjih dneh znana usoda. Bo zadolženo podjetje reševala občina?

"Zaskrbljeni smo nad stanjem v Športnem centru Pohorje in nad usodo več kot sto zaposlenih," pravi mariborski župan Andrej Fištravec. Prihodnost Športnega centra (ŠC) Pohorje namreč ostaja negotova in očitno tudi vse resnejša. Tako bodo o stanju v podjetju prihodnjo sredo na izredni seji razpravljali mariborski mestni svetniki. "Na sejo sem povabil tudi predstavnike ministrstva za gospodarstvo in slabe banke. Menimo, da je težave podjetja možno rešiti," dodaja Fištravec.

Znano je, da je lastnik družbe pred časom postala slaba banka, ki pa na zadnji skupščini ni potrdila 15-milijonske dokapitalizacije, ker je uprava podjetja ni dovolj dobro argumentirala. Znano je tudi, da je ŠC Pohorje mariborsko občino zaprosil za izplačilo celotnega zneska subvencije, ki ga občina letno plačuje za prevoz potnikov z gondolo na Pohorje, a zaenkrat brez uspeha.

Prvi obrok, 117.000 evrov, so letos že prejeli, verjetno pa bodo svetniki razpravljali tudi o možnosti, da podjetju v enkratnem znesku izplačajo preostalih 350 tisočakov. Kljub veliki zadolženosti podjetja je namreč z njegovim obstojem posredno povezanih več sto delovnih mest v Mariboru in njihova morebitna izguba bi za mesto pomenila nov, hud udarec. Zna pa se tudi zgoditi, da bo kdo izmed svetnikov načel vprašanje o prihodnosti Srečka Vilarja na čelu ŠC Pohorje.

Komentarjev 4
  • Barbatus 13:20 04.maj 2014.

    Zaskrbljenost nad či, da ne morejo več krasti denarja, vse skupaj z Ivanjkom jih je potrebno zapreti, zapleniti premoženje. Situacija pa naj propade, bo se že nekdo našel da bo zadevo prevzel pod privatno mislim.Ko pa je propadla proizvodnja ...prikaži več armatur Alimat pa ni bil nihče zaskrbljen, barabe mariborske in širše. Sama korupcija in daj naš denar, nesposobneži, marš v Vošnjakovo!

  • mirko 11:17 04.maj 2014.

    Vse dokler ne bo privatnega lastništva, tujega ali domačega, bo to tako kot je. Pa tudi delavska zakonodaja bi se morala pod nujno spremeniti, ker ravno zaradi take zakonodaje se veliko firm, ki so na robu preživetja, ne morejo prestrukturirat-reorganizirat. ...prikaži več Lenuhe je pač s to zakonodajo nemogoče odpustit, še posebej če je v firmi sindikalna mafija.

  • Trovlak 09:34 04.maj 2014.

    Kaj sploh VEČ STO zaposlenih DELA v takem centru?