Šport
52 ogledov

O tem je sanjal 36 let

Santiago Lange EPA
Argentinskemu jadralcu Santiagu Langeju, ki je 36 let garal za olimpijsko medaljo, so se sanje uresničile.

Santiago Lange je zlato medaljo v mešanih parih osvojil skupaj s Cecilio Carranza Saroli. "O tej medalji sem sanjal od OI leta 1980 v Moskvi," je povedal najstarejši jadralec letošnjih OI, ki je lani zaradi raka ostal z le enim pljučnim krilom.

54-letniku so pred manj kot enim letom zaradi pljučnega raka odstranili levo pljučno krilo. Vesel in hvaležen je, da je lahko prisoten v Riu de Janeiru. "Nekdo tam zgoraj je rekel: 'To si zaslužiš.'," meni Lange.

Je pa bolezen terjala svoj delež tudi pri treningih. Pomembno je bilo, da se je že novembra vrnil k treningom za Rio. "Jadrati s Santijem je tako, kot igrati nogomet z Messijem," pa je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa povedala Sarolijeva.

Z le točko razlike sta si Argentinca prijadrala zmago pred Avstralijo in Avstrijo.

Langeja so sicer njegove pete olimpijske igre kar utrudile. Čeprav jadranje ne zahteva takšnih fizičnih sposobnosti, kot denimo tek ali gimnastika, pa upravljanje katamarana Nacra zahteva spretnost, bistrost, hiter odziv in premišljenost. "V bolečinah sem. Zdelalo me je," je med drugim povedal Lange.

Prav zaradi diagnoze o raku pa so tokratne olimpijske igre zanj zelo čustvene. "Nikoli nisem tako jokal na otvoritvi olimpijskih iger," je med drugim priznal 54-letnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.