Slovenija
155 ogledov

Ob 7. uri Slovenija v krepkem minusu

slovenija 04.02.14, sneg, led, zled, lom dreves, zasnezena cesta, nevarno vozisc Anže Petkovšek
Vremenoslovci opozarjajo, da je zaradi mraza in ledu danes potrebna večja previdnost. Temperature so bile ob 7. uri povsod po Sloveniji krepko pod lediščem. Najmanj, minus 19 stopinj Celzija so namerili v Kočevju in na Kredarici. V Mariboru, kjer bo danes velesalom za Zlato lisico, je bilo ob 7. uri minus 13 stopinj Celzija.

Kot opozarja Agencija RS za okolje (Arso), bo večji del današnjega dneva precej jasno, zvečer pa se bo v severni in vzhodni Sloveniji oblačnost povečala. Veter bo postopno oslabel tudi v severovzhodnih krajih. Najnižje jutranje temperature bodo od -9 do -17, ob morju okoli -4, najvišje dnevne od -6 do -1, ob morju okoli 2 stopinji Celzija, je še zapisano na spletni strani Arso.

Pazljivo, če se odpravljate na Hrvaško

Hladen zrak, ki bo danes dosegel Slovenijo, je bil konec leta 2016 še v neposredni bližini severnega pola, zato prinaša nizke temperature, ponekod pa tudi padavine. Z resnimi vremenskimi razmerami se soočajo tudi v drugod v Evropi. V Italiji in Nemčiji vztrajajo ekstremno nizke temperature, v nekaterih regijah tudi močan veter, na Balkanu pa močno sneži. Na hrvaški obali opozarjajo pred močno orkansko burjo.

Vreme | Avtor: Arso Arso

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5