Slovenija
26 ogledov

Ob globi še sodna taksa

parkirnina, parkirišča, Portorož
1/2
Suzana Kos
Portorož. V zadnjih dneh poslanih od dva do tri tisoč obvestil voznikom, ki so storili prekršek neplačila parkirnine. Vozniki pozvani tudi k plačilu sodne takse.

"V zadnjih dneh je bilo poslanih od dva do tri tisoč obvestil voznikom, ki so storili prekršek neplačila parkirnine na javnih parkiriščih v Portorožu; negodovanja ljudi, ker so bili pozvani tudi k plačilu sodne takse v višini 40 evrov, je bilo precej,“ pojasnjuje Alen Radojkovič, član uprave piranskega Okolja, ki upravlja javne parkirne površine v občini. Globa za neplačilo parkirnine v Portorožu znaša 41,73 evra.

Župan umirja strasti

Župan Peter Bossman je ob množičnem nezadovoljstvu sprejel sklep, veljati začne predvidoma 10. marca, s katerim bodo vsem voznikom, ki so bili obveščeni, da je zoper njih uveden predlog za začetek postopka o prekršku, omogočili, da v roku treh dni plačajo le nadomestilo v višini 12 evrov, toliko znaša cena celodnevnega parkiranja, na blagajni Okolja in s tem „postopek“ končajo.
"V kolikor pa uporabniki v primeru prekrška ne bodo plačali navedenega nadomestila v višini 12 evrov, pa sledi postopek po zakonu,“ so sporočili s piranske občine in pojasnili, da zakon natančno določa, da h globi sodijo tudi stroški postopka, mednje spada tudi sodna taksa. Stroške pa plača tisti, ki mu je bila izrečena sankcija za prekršek.

Gneča na zadnji dan počitnic

Na občini tudi priznavajo, da se je v zadnjem času povečalo število vprašanj in klicev prejemnikov glob za neplačilo parkirnine v Občini Piran, največ na območju Portoroža, ki je bil sicer danes povsem nabit z enodnevnimi gosti, ki so se prišli naužiti lepega vremena in na sprehod ob obali na zadnji dan zimskih počitnic. "Naj ob vsem tem poudarimo, da se uporabniki vsemu navedenemu preprosto izognejo tako, da plačajo parkirnino in upoštevajo režim parkiranja,“ še dodajajo na piranski občini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.