Magazin > Odnosi in prosti čas
31 ogledov

Ob ljubljenčkih bolj zdravi

dojenček Shutterstock
Dojenčki, ki imajo v svojem prvem letu življenja ob sebi psa ali mačko, so bolj zdravi, kaže raziskava.

Otroci, ki imajo v svojem prvem letu življenja ob sebi pse ali mačke, so bolj zdravi in imajo manj možnosti za obolenja spodnjih dihal kot otroci, ki nimajo stika s temi ljubljenčki. Tako je razkrila Ameriška akademija za pedatrijo, ko je sledila 397-im otrokom do njihovega prvega leta starosti in njihovim stikom z živalmi.

Bližina psov priporočljiva

Raziskava je pokazala, da so imeli dojenčki, ki so bili v stiku s psmi manj obolenj dihal in manj ušesnih vnetij. Poleg tega so ti dojenčki potrebovali krajše zdravljenje z antibiotiki kot ostali. Tudi dojenčki, ki so bili v stiku z mačkami, so bili bolj zdravi, a razlike niso bile tako opazne kot pri lastnikih psov. Najbolj zdravi so bili dojenčki, kjer so psi občasno ali pogosto živeli znotraj hiše. Dojenčki, ki so bili občasno v stiku s psom, so bili bolj odporni od tistih, ki tega stika sploh niso imeli. Raziskovalci so tako zaključili, da bližina teh živali omogoča imunskemu sistemu, da se razvije hitreje in so zato ti otroci bolj zdravi.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.