Šport
13 ogledov

Sevilla s preobratom do drugega mesta

Sevilla EPA
Sevilla je z novimi tremi točkami skočila na drugo mesto. Na velikem derbiju španskega prvenstva je Real Madrid v soboto na domači zelenici s 3:1 premagal Barcelono.

Sevilla se je z zmago proti rumeni podmornici zavihtela na drugo mesto, Andaluzijci imajo po devetih kolih enak izkupiček kot vodilna Barcelona. Doslej so osvojili 22 točk. Nogometašem Seville je sicer na predzadnjem dvoboju kola kazalo zelo slabo, saj je Villarreal v 79. minuti povedel preko Luciana Vietta. A nato je sledil preobrat. V 88. minuti je za izenačenje poskrbel Denis Suárez, v sodnikovem podaljšku pa je Carlos Bacca izkoristil še enajstmetrovko.

Le dve točki od vodilnega dvojca ostaja Atletico Madrid. Temu je zmago na gostovanju pri Getafeju zagotovil hrvaški napadalec Mario Mandžukić, ki je mrežo domačih zatresel ob koncu prvega polčasa. Možnosti gostiteljev za preobrat so se nato pravzaprav zaključile v 56. minuti, ko je rdeči karton prejel branilec Alexis

Real v drugem polčasu do zmage na El Clasicu

Na 229. El Clasicu v vseh tekmovanjih (Real Madrid jih je dobil 91, Barcelona pa 89) je v začetni postavi Kataloncev zaigral tudi štiri mesece suspendirani urugvajski napadalec Luis Suarez. Ta je že v 4. minuti tekme podal do Neymarja, ki je s prsmi sprejel žogo in jo nato z lepim strelom poslal mimo nemočnega Ikerja Casillasa.

Real je po hitrem zaostanku pritisnil na vrata gostov, najbližje zadetku pa je bil Karim Benzema, ki je najprej po podaji Cristiana Ronalda z glavo zatresel okvir vrat, po odbiti žogi pa je bil Francoz še enkrat le za las nenatančen. Na drugi strani je lepo priložnost za povišanje vodstva zapravil Lionel Messi.

Ko je že kazalo, da je Kataloncem uspelo umiriti gostitelje, pa je sledila enajstmetrovka. Marcelo je prodrl po levi strani, podal v sredino, žoga pa je v roko zadela Gerarda Piqueja. Z bele točke je bil zanesljiv Ronaldo, ki je tako preprečil Barceloni, da bi prišla do rekordne devete zaporedne tekme brez prejetega gola. Izjemen polčas, domači so sprožili 10 strelov, gostje 7, se je končal s priložnostjo Jamesa Rodrigueza, ki pa ni bil uspešen pri poizkusu z glavo.

Cristiano Ronaldo | Avtor: EPA EPA
Real še dvakrat v polno

Precej natančnejši je bil na začetku drugega dela Pepe. Portugalski branilec je po kotu, ki ga je izvedel Toni Kroos, zadel za 2:1. V 56. minuti je na drugi strani od daleč poizkusil branilec Jeremy Mathieu, a je Casillas z izjemno obrambo preprečil izenačenje. Le pet minut kasneje je beli balet povedl s 3:1. Andres Iniesta je na sredini igrišča izgubil žogo in sledil je hitri protinapad domačih. Rodriguez je ob zaključku akcije na desni strani kazenskega prostora našel Benzemaja, napadalec pa je z natančnim diagonalnim strelom premagal Claudia Brava. Če je Francozu v prvem polčasu dvakrat ponagajal okvir vrat, se je tokrat žoga od vratnice odbila v gol. Kasneje večjih priložnosti ni bilo. 

"Pomembno je, da po njihovem zadetku nismo izgubili glave. Nadaljevali smo s svojo igro, vse se je odvilo tako kot je bilo potrebno. To je zelo pomembna zmaga, premagali smo velikega tekmeca v boju za lovoriko. Ponosen sem na svoje igralce. Upoštevali so mojo filozofijo in ideje," je bil po zmagi zadovoljen trener Reala Carlo Ancelotti.

Tudi Netopirji držijo korak

V senci velikega derbija je v soboto do treh točk prišla tudi Valencia. Ta je brez večjih težav odpravila Elche in tako obdržala stik z obema udeležencema El Clasica. Netopirji imajo po devetih tekmah točko manj od Reala in dve od Barcelone. 

La Liga, 9. kolo

Real Madrid : Barcelona 3:1 (1:1)
Ronaldo 35./11-m, Pepe 50., Benzema 61.; Neymar 4.

Almeria : Athletic Bilbao 0:1 (0:0)
Etxeita 56.

Celta Vigo : Levante 3:0 (1:0) 
Larrivey 27., 83., Lopez 91.

Valencia : Elche 3:1 (2:0)
Mustafi 12., Parejo 17., Lomban 64./ag; Jonathas 92.

Cordoba : Real Sociedad 1:1 (0:1)
Xisco 87.; Martínez 22.

Eibar : Granada 1:1 (1:1)
Bóveda 37.; Nyom 8.

Malaga : Rayo Vallecano 4:0 (3:0)
Samu 6., Darder 21., Juanmi 45., Amrabat 49.

Espanyol : Deportivo 0:0

Sevilla : Villarreal 2:1 (0:0)
Suárez 88., Bacca 93./11-m; Vietto 79.

Getafe : Atletico Madrid 0:1 (0:1)
Mandžukić 40.

Lestvica:
1. Barcelona 22 točk
2. Sevilla 22
3. Real Madrid 21
4. Valencia 20
5. Atlético Madrid 20
6. Celta Vigo 16
7. Málaga 15
8. Villarreal 14
9. Rayo Vallecano 11
10. Espanyol 10
11. Eibar 10
12. Getafe 10
13. Almeria 9
14. Granada 9
15. Athletic Bilbao 8
16. Deportivo La Coruña 8
17. Real Sociedad 6
18. Córdoba 5
19. Elche 5
20. Levante 5

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.