Slovenija > Črna kronika
27 ogledov

Ob prvem mraku smrtna prometna nesreča

Pešec Shutterstock
Na cesti Podplat-Pečica v občini Rogaška Slatina je malo pred 17. uro je osebno vozilo trčilo v pešca.

Pešec je zaradi hudih poškodb umrl na mestu dogodka, voznika osebnega vozila pa so prepeljali v Splošno bolnišnico Celje, je navedeno na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje.

Pri nesreči so posredovali reševalci nujne medicinske pomoči Šmarje pri Jelšah.

To je že tretja huda prometna nesreča, v kateri je bil udeležen pešec v zadnjih dveh dneh. Kot smo že poročali, v noči s sobote na nedeljo so bili krški policisti obveščeni o prometni nesreči v okolici Krškega. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov naj bi 45-letni voznik osebnega avtomobila vozil iz smeri Krškega proti Brežicam.

Izven naselja Krško je trčil v 28-letnega pešca, ki naj bi nenadoma stopil na vozišče. Po trčenju je pešca odbilo in hudo poškodovan je obležal na vozišču. Reševalci so ga odpeljali v bolnišnico, po prvih informacijah je 28-letni moški v smrtni nevarnosti. Okoliščine nesreče policisti še preiskujejo.

Včeraj popoldne pa je do nesreče prišlo na Ljubljanski cesti v Novem mestu; 68-letni voznik osebnega avtomobila je na prehodu za pešce trčil v deklico, ki je prečkala cesto. Hudo poškodovanega otroka so oskrbeli v novomeški bolnišnici. Zoper povzročitelja nesreče bodo policisti na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.