Slovenija
48 ogledov

Ob začetku pouka cerkveni zvonovi namesto šolskih

Brestanica zurnal24.si
Šolarji Osnovne šole Adama Bohoriča Brestanica so začeli s poukom na nadomestnih lokacijah, omejeno bo tudi izvajanje telovadbe. Verski simboli nikogar ne motijo.

Nekateri učenci brestaniške osnovne šole so se danes namesto v prostore šole odpravili v župnišče, gasilski dom in prostore krajevne skupnosti. Osnovno šolo bodo namreč vsaj še dva meseca prenavljali, saj je gradbinec Begrad, ki bi moral energetsko sanacijo končati do začetka šolskega leta, od pogodbe odstopil. Kot smo že poročali, pa so nato šele pred slabima dvema tednoma podpisali pogodbo z novim izvajalcem del SL inženiring.

Ravnateljica Martina Ivačič pojasnjuje, da naj bi se nazaj v šolo preselili v prvem tednu novembra, do takrat pa do nadomestnih lokacij učencem nudijo brezplačen prevoz. "Občina bo krila stroške najema nadomestnih prostorov in prevoza. Krajevna skupnost nam je prostore odstopila brezplačno, prostori v gasilskem domu in župnišču pa se bodo plačevali glede na kvadratne metre," pravi Ivačičeva, ki ocenjuje, da bo občina zgolj za stroške najema odštela 1.400 evrov mesečno.

Športna vzgoja bo zunaj, če bo to mogoče

Ker v pouk poteka tudi v telovadnici, bo motena izvedba pouka športne vzgoje. "V času lepega vremena bomo izkoristili zunanje prostore," nadaljuje Ivačičeva in dodaja, da je telovadnica pregrajena tako, da je en del namenjen pouku, drugi manjši prostor pa je namenjen tudi športni vzgoji. V tem času naj bi imeli preostali učenci pouk na drugih lokacijah.

Pripomb na verske simbole ni bilo

Objava, da bo pouk potekal v župnišču, pa je v javnosti naletela na kritična vprašanja, ali bo šola zaprosila župnišče naj odstranijo verske simbole. Ivačičeva pojasnjuje, da so staršem pojasnili situacijo in glede na to, da so gostje v prostorih ne morejo zahtevati, da odstranijo verske simbole. "Hkrati pa sem starše prosila, da, v kolikor imajo pomisleke, naj se obrnejo name," še odgovarja ravnateljica in nadaljuje, da je bil splošen občutek, da so situacijo sprejeli. Tudi po tem pa naj ne bi bilo nobenih pripomb s strani staršev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.