Slovenija > Črna kronika
124 ogledov

Obala: V nekaj dneh napadel dve ženski

kopanje Saša Despot
Koprski policisti in kriminalisti so prijeli moškega, ki je na v zadnjih dneh napadel dve ženski.

Koprski policisti so 3. julija prejeli ustno kazensko ovadbo ženske, ki jo je spolno napadel neznan moški. Oškodovanka se je sprehajala po pešpoti od Kopra proti Žusterni, ko jo je na kolesu dohitel neznance. Proti njeni volji jo je prijel za del njenega telesa. Ženska se ga je otresla in odšla naprej, a ji je moški sledil. Pri kopališču jo je poskušal objeti in jo proti njeni volji poljubiti. Oškodovanki je še naprej sledil in jo otipaval.

Dogajanje sta opazila dva mimoidoča in oškodovanki stopila v bran. Storilec je nato zbežal neznano kam. 

V četrtek so policisti prejeli novo ovadbo zoper neznanega storilca. V sredo je namreč do ženske, ki je bila v parku ob kopališču v Izoli, pristopil neznani storilec. Proti njeni volji jo je večkrat poljubil in bil do nje nasilen. Ženski je uspelo pobegniti. Ob prijavi so policisti ugotovili, da opis storilca ustreza opisu moškega, ki je 3. julija napadel prvoomenjeno oškodovanko. 

Policija je že od 3. julija na območju Kopra in Obale izvajala sklop aktivnosti za izsleditev neznanega storilca. Okrepili so tako uniformirane kot kriminalistične patrulje. Na podlagi podanih opisov so v Žusterni osumljencu odvzeli prostost. 

Obe oškodovanki sta opravili prepoznavo na podlagi fotografij osumljenca in ga pozitivno identificirali. Osumljeni, makedonski državljan z bivališčem v Sloveniji, je bil danes s kazensko ovadbo priveden pred sodnika, ki je zanj odredil sodno pridržanje. 

Policija ob tem prosi vse, ki bi se prepoznali kot potencialna žrtev tega storilca ali katerega drugega storilca, da naj raje, kot to objavijo na družbenih omrežjih, o tem obvestijo policijo, s ciljem, da se storilca pridrži. 

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 19:56 11.julij 2017.

    Glede na prakso našega pravosodja mu lahko sodijo samo zaradi kajenja v parku ! Ha,ha,ha,........nisem daleč od resnice .