Slovenija
20 ogledov

Obala zavita v meglo

Megla na Obali Suzana Kos
Meglo lahko na Obali pričakujemo tudi prihodnje dni.

Slovenska Obala je zavita v meglo. Vidljivost je zmanjševala že včeraj, še posebej gosta pa je bila danes zjutraj.

Okoli šeste ure je po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje zaradi goste megle pristaniška kapitanija prekinila ladijski promet. Po kakšni uri so prve ladje že lahko plule po slovenskem morju, a se po podatkih Uprave za pomorstvo o zaprtju sproti odločajo.

"K nam priteka precej vlažen zrak, trenutno pa je nad zahodnim Sredozemljem območje nizkega pritiska," nam je razloge za gosto meglo pojasnil Goran Belamarič iz koprske izpostave Agencije RS za okolje.

Morje ima deset stopinj, medtem ko se je zrak ob deseti uri ogrel na dobrih 11 stopinj. "Trenutno pa rahlo dežuje," je še dodal Belamarič.

Megla se je sicer nekoliko dvignila, tako da je na portoroškem letališču vidljivost okoli 10 kilometrov. Lahko pa po besedah Belamariča že popoldan, pa tudi jutri pričakujemo poslabšanje vidljivosti. Sobota bo na Obali oblačna in deževna.

Deževno in oblačno po vsej državi

Tudi ostale kraje po Sloveniji danes čaka oblačno in deževno vreme, najmanj padavin bo v vzhodni Sloveniji. Najvišje dnevne temperature bodo od 7 do 13, v vzhodnih krajih do 16 stopinj Celzija.

Jutri bo oblačno, padavine se bodo razširile nad vso Slovenijo. Meja sneženja bo na višini okoli 1500 metrov. Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 6, na Primorskem okoli 9, najvišje dnevne od 5 do 10, na Primorskem do 12 stopinj C.

Prihodnji teden pa lahko pričakujemo tudi kakšno snežinko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.