Magazin > VIP
29 ogledov

Obama "manj kot človeški mešanec"

Ted Nugent EPA
Američane je v torek razburjala izjava rock glasbenika, po rodu iz Detroita, 65-letnega Teda Nugenta, ki je predsednika Baracka Obamo ozmerjal z "manj kot človeškim mešancem", komunistom in gangsterjem.

Izjava je sicer stara že en mesec.

Ameriški mediji s televizijo CNN na čelu so jo potegnili na dan v torek, ker je Nugent prišel podpret republikanskega kandidata za guvernerja Teksasa Grega Abbotta. Nugent je sicer znan po sovraštvu do Obame, saj ga je že večkrat hudo zmerjal. Predlani so ga zaslišali agenti tajne službe, ko je na konferenci orožarske zveze NRA povedal, da bo ali mrtev ali v zaporu, če bo Obama spet izvoljen.

Pogovor z agenti ga ni izučil in Nugent je pred enim mesecem v intervjuju dejal, da na žalost ni prepričal dovolj Američanov, ki so v Belo hišo znova izpustili "komunista, manj kot človeškega mešanca in gangsterja Baracka Huseina Obamo". Pravosodni minister Teksasa Abbott, ki velja za favorita na letošnjih guvernerskih volitvah, je Nugenta povabil na politični dogodek v kraju Denton in namesto napovedane stotnije republikanskih volivcev se je udeležba potrojila.

Na medijsko ogorčenje se je hitro odzvala tudi demokratska guvernerska kandidatka, državna senatorka Wendy Davis, ki je Nugentove besede označila za odvratne, obenem pa je kritizirala Abbotta, da se druži s takšnimi. Davisova je zaslovela lansko poletje, ko je za nekaj časa uspešno blokirala sprejem teksaškega zakona proti splavu. Nugent je pri delu republikanskih volilcev priljubljen, ker odločno podpira pravico do orožja in ne skriva sovraštva do Obame.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.