Šport
9 ogledov

Obama ni pozabil omeniti Kopitarja

barack obama los angeles kings anže kopitar sprejem bela hiša
1/6
Reuters
Hokejisti Los Angeles Kings so se pred obračunom z Washington Capitals v severnoameriški ligi NHL, ki bo potekal v noči na sredo, srečali z ameriškim predsednikom.

Barack Obama, sicer velik navijač rivalskega hokejskega moštva Chicago Blackhawks, je v Beli hiši sprejel Anžeta Kopitarja in soigralce ekipe Los Angeles Kings. Predsednik je kralje pogostil po osvojitvi lanskega Stanleyjevega pokala.

"Kot navijač Chicaga vam malo zamerim, saj ste še en pokal osvojili s takšno lahkoto," se je v nagovoru, po poročanju uradne spletne strani lige NHL, pošalil Obama. Hkrati je igralce pohvalil za neverjeten dosežek, ko so mesto brez snega in brez zime spremenili v hokejsko mesto. To so dosegli igralci, kot so Jonathan Quick, Justin Williams, Dustin Brown, Marian Gaborik, ob naštevanju pa ni pozabil omeniti tudi Anžeta Kopitarja, slovenskega zvezdniškega napadalca v dresu moštva iz mesta angelov.

Kapetan kraljev Brown je v odgovoru na predsednikove dovtipe dejal, da je celotna izkušnja sprejema v Beli hiši zabavna, vendar je pogled na Stanleyjev pokal v njihovih rokah najboljši opomnik tega, za kaj sploh igrajo.

Hokejistom so se na tradicionalnem sprejemu pridružili še nogometaši Los Angeles Galaxy, ki so lani osvojili pokal v severnoameriški nogometni ligi MLS.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.