Svet
27 ogledov

Obamova varnostnika pijana v ograjo Bele hiše

Belo hišo, ki so jo začeli graditi leta 1792, vsaka prva dama prenovi malo po sv Žurnal24 main
Dva člana tajne službe, ki sta tudi varnostnika ameriškega predsednika, naj bi se pijana zaletela v ograjo Bele hiše.

Kot razkriva ameriški The Washington post naj bi se varnostnika predsednika Baracka Obame vinjena vračala z zabave ob upokojitvi enega od uslužbencev Bele hiše. V službenem vozilu sta vinjena trčila v varnostne ograje Bele hiše.

Agenti, ki so takrat na delu 4. marca, ko se je zgodil incident, naj bi tajna agenta želeli aretirati in izvesti test vinjenosti, a naj bi njihov nadrejeni odločil, da naj ju izpustijo domov. Služba domovinske varnosti dogodkov ni želala potrditi, je pa The Washington Postu pritrdila, da "se zavedajo obtožb na račun dveh njihovih uslužbencev". "V primeru, da bodo zaznali nepravilnosti, pa naj bi ukrepali v skladu s prepisi," so še povedali v sližbi za domovinsko varnost in pri tem navedli, da bodo popolnoma sodelovali pri preiskavi.

Škandali agentov se kar vrstijo

To sicer ni prvi incidenti, ki so ga povzročili varnostniki predsednika Obame, lani marca naj bi se tako eden izmed pripadnikov ameriške tajne službe napil in onesvestil na hodniku hotela v Amsterdamu. Zaradi disciplinskih postopkov so domov poslali še njegova kolega, ki nista posredovala. Že leto pred tem so umaknili dva agenta zaradi domnev o spolnem nadlegovanju, leta 2012 pa so na agente lete obtožbe, da so v Kolumbiji najeli prostitutke in se divje zabavali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.