Slovenija
41 ogledov

“Občina ga ne bo kupila”

mariborsko letališče Nino Verdnik
Aerodrom Maribor. V ponedeljek rok za oddajo ponudb. “Stečaj ni verjeten.”

Mestna občina Maribor (MOM) ne razmišlja več o tem, da bi kot interesentka vstopila na dražbo za nakup družbe Aerodorom Maribor, je slišati neuradno. Čeprav so se svetniki o tem pred časom odločili drugače, naj občina zdaj v osnutku proračuna ne bi imela načrtovanih sredstev za nakup družbe (okoli 800 tisoč evrov).

To informacijo nam je potrdil tudi Ivan Hajnšek, direktor Marproma, ko smo ga vprašali, ali drži, da bi letališče ob morebitnem občinskem nakupu upravljal Marprom. “To ne drži. Po mojih informacijah občina ne bo kupila družbe, saj bi kupila do vratu zadolženo podjetje,” je dejal.

Še 5 milijonov obveznosti

Spomnimo, v ponedeljek poteče rok, ko je treba stečajnemu upravitelju Prevent Globala – ta ima v lasti Aerodrom Maribor – Borisu Kastivniku oddati nezavezujoče ponudbe za nakup Aerodroma, ki upravlja mariborsko letališče. Ta pa ima še 2,1 milijona evrov terjatev do Prevent Globala in 2,8 milijona evrov hipotekarnih obveznosti do Nove KBM, kar skupno pomeni še pet milijonov evrov obveznosti.

Enotni, da družba preživi

Neuradno je slišati, da bi lahko Kastivnik ob neuspešni dražbi družbo poslal v stečaj. Marko Gros, direktor Aerodoroma Maribor, je na to odgovoril: “Mislim, da ta scenarij v tem trenutku ni verjeten glede na dejstvo, da smo si enotni, da družba preživi do lastniške zamenjave.” In kaj bi se ob stečaju Aerodroma zgodilo z obratovanjem letališča? “Če obratovanje Letališča Edvarda Rusjana Maribor ne more zagotoviti obratovalca, ga lahko zagotovi vlada v pogojih gospodarske javne službe,” so za Žurnal povedali na ministrstvu za infrastrukturo in prostor.

Komentarjev 3
  • privat 20:25 16.februar 2013.

    ni še konec zgodbe...ponovno bojo probali prodati državi za velike dnarce!! to je zdaj samo zatišje in nekdo mora dosti zaslužiti...vemo pa kdo!!

  • Erik Krivec 11:26 20.januar 2013.

    Bedak! Za kakšen 1 €? A nisi prebral, da je do vratu zadolžena!!! Prištej lepo k tvojemu 1€, še ne vem koliko milijonov minusa in boš videl, kakšna je realna cena!!

  • privat 10:11 20.januar 2013.

    nekdo hoče ničvredno letališče prodati državi??? Ja samo za 1 €...drugo ni mogoče!