Šport > Košarka
13 ogledov

Obe današnji tekmi v korist domačih

Miami - LA Lakers Reuters
V severnoameriški košarkarski ligi NBA so ponoči odigrali dve tekmi, na obeh sta slavili zmago domači ekipi.

Aktualni prvaki lige NBA Miami Heat so premagali eno izmed najtrofejnejših moštev Los Angeles Lakers s 109:102, Portland Trail Blazers pa so bili s 110:105 boljši od Denver Nuggets.

V Miamiju sta imela blestečo predstavo oba zvezdnika dvakratnih zaporednih prvakov lige NBA. Chris Bosh je jezernikom, ki se vse bolj oddaljujejo od končnice, nasul 31 točk, LeBron James pa je ekipi pomagal s 27 točkami, 13 skoki in šestimi podajami. Miami je moštvu Lakers prizadejal še osmi poraz v zadnjih devetih medsebojnih obračunih.

V vrsti Lakers sta bila najuspešnejša Jodie Meeks in Pau Gasol, ki sta vsak vpisala po 22 točk, Gasol pa je izkupičku dodal še 11 skokov. Jezerniki so brez poškodovanega Kobeja Bryanta daleč od šampionske forme, na zadnjih 17 tekmah so izgubili kar 14-krat.

Miami je z 31 zmagami in 12 porazi trenutno na drugem mestu vzhodne konference lige NBA, jezerniki imajo na svojem seznamu 16 zmag in 27 porazov, kar jih uvršča na mesta pri repu lestvice, saj sta od moštva iz Los Angelesa slabši le ekipi Sacramenta (15-26) in Utaha (14-29).

V Portlandu je bilo prav vse v znamenju izjemne predstave LaMarcusa Aldridgea, ki je prvič v karieri dosegel osebni mejnik 44 točk na eni tekmi. Temu sijajnemu izkupičku je dodal še 13 ujetih odbitih žog. Wesley Matthews je dodal 24 točk za zmago moštva Blazers, ki ima statistiko 32 zmag in 11 porazov ter je tretja ekipa zahoda.

Liga NBA, izida:

Miami Heat : Los Angeles Lakers 109:102
Portland Trail Blazers : Denver Nuggets 110:105

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.