Šport
16 ogledov

Obe slovenski ekipi blizu kolajn

Boris Jeršin, 3x3 košarka EPA
Obe slovenski ekipi v košarki 3 x 3 se bosta v petek v Bakuju borili za medalje. Dekleta so v četrtfinalu odpravile Švicarke z 17:11 in jih v polfinalu čaka Ukrajina, moška vrsta pa je v dramatični tekmi po podaljšku premagala Grčijo z 18:17.

Izredno napet moški četrtfinalni obračun je imela Slovenija v končnici praktično že dobljen, ko je Dario Krejič sedem sekund pred koncem zadel za 16:14, nato pa je slovenska obramba ob poskusu Grkov z razdalje posredovala neučinkovito, Epameinondas Papantoniu pa je v drugem poskusu s piskom sirene izenačil na 16. V podaljšku je bil odločilen prekršek nad Juretom Erženom. Ta je imel najprej prosti met in zapravil prvo priložnost za zmago, a Slovenija je imela v posesti še žogo in Boris Jeršin je Sloveniji zagotovil petkov boj za medalje. V polfinalu se bodo Slovenci pomerili z Rusi.

"Popoldan nisem prišel k sebi. V osmini finala smo proti Švici igrali na 45 stopinjah Celzija in mislil sem, da me bo kap. Dve uri sploh nisem prišel k sebi, počasi sem se sestavljal in dvignil me je šele adrenalin deset minut pred tekmo. Že proti Švici je bilo izredno težko, divjaki so nam nasuli tri trojke v dveh minutah in morali smo jih loviti," je po četrtfinalu povedal Eržen.

"Boris ima jajca"

Košarkar Šenčurja je bil zmage še kako vesel: "To je presenečenje le za tiste, ki take košarke še niso gledali. A to je normalno. Tako je na 70 odstotkih finalnih tekem, ko so ekipe izenačene in dobre. Tu odloča ena žoga in vidi se, ali imaš jajca ali ne. Boris jih ima in vsaka mu čast. Bilo je zelo napeto, Grki so imeli na koncu s tisto trojko tudi srečo in mislim, da je odločil žreb pred tekmo. Tega sem dobil in se odločil, da dam Grkom žogo, naša pa bo prva žoga v podaljšku. Sicer pa smo imeli oboji svojo priložnost in tudi, če bi zmagali Grki, bi bilo zasluženo. Jutri je na vrsti zadnji dan, vsi smo že na pol poškodovani, a gremo na zmago."

Zanesljiva zmaga deklet

V ženskem četrtfinalu so Švicarke odlično začele in pri vodstvu 4:1 so imele Slovenke prve težave. Nato pa so Ana Ljubenović, Urša Žibert, Živa Zdolšek in Maša Piršič stvari postavile na svoje mesto in z delnim izidom 16:7 prepričljivo dobile tekmo. Prepričala je predvsem Zdolškova z devetimi koši.

"Mislim, da smo si tudi to zmago priborile z delom, dobro pripravo na tekmo in kančkom športne sreče. Malo je bilo nervoze, a dale smo vse od sebe, vrgle smo se na vsako žogo. Odločalo je prav to, da danes za nas res ni bilo izgubljene žoge," je po tekmi povedala Urša Žibert, o naslednjih nasprotnicah pa: "Ukrajino smo gledale že včeraj. Poznamo jih in jutri bomo pogledali, kako se bomo postavile v obrambi in kako bomo skušale v napadu dosegati lahke koše." V osmini finala so dekleta premagala Belgijo s 14:11.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.