Slovenija
83 ogledov

Obeta se meganaložba Mercatorja

Podpis pogodbe o nakupu zemljišča za Mercatorjev logistični center Mercator
Mercator od Slovenskih železnic za 17 milijonov evrov kupil zemljišče za nov logistični center.

Gre za skoraj 115 tisoč kvadratnih metrov veliko zemljišče na lokaciji železniške tovorne postaje Ljubljana-Moste (BTC Letališka). 

Vrednost celotne investicije je ocenjena na sto milijonov evrov, kar pomeni da gre za eno največjih naložb v zadnjih letih v Sloveniji, so sporočili iz Mercatorja. Pravijo, da je novo distribucijski center še toliko bolj potreben, ker je maja lani zgorelo Mercatorjevo skladišče v Zalogu. 

Predvideni začetek gradnje objekta, ki bo obsegal 88 tisoč kvadratnih metrov, je v drugi polovici leta 2017, končan naj bi bil do konca leta 2018. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • jakec1575 21:40 08.april 2016.

    http://www.slonep.net/info/cene-nepremicnin/zazidljiva-zemljisca

  • Dixon 09:32 08.april 2016.

    So bili tudi članki, da je Agrokor globoko zadolžen...Čudi pa me, od kod jim dnar, ker Mercatorji so prazni, nihče ne kupuje hrvaške hrane.

  • mirror 20:49 07.april 2016.

    Mercator bo prodajal svoje trgovine in jih potem najel. To je bila novica pred 14 dnevi. Danes pa kupuje zemljišče vredno 17 milijonov eur. Kako je to mogoče? Od kod mu denar? Mercator ni več slovensko podjetje. Nobeno slovensko podjetje ...prikaži več na Hrvaškem ne more nič kupiti, ker jim Hrvati ne dovolijo. Ta nakup je treba preprečiti, ker je verjetno spet zadaj Zoki.