Šport > Zimski športi
39 ogledov

Hirscher preprečil britansko senzacijo

Marcel Hirscher EPA
Britanec Dave Ryding je bil najhitrejši v prvi vožnji slaloma za svetovni pokal alpskih smučarjev v Kitzbühlu.

Britanski smučar Dave Ryding je v prvi vožnji v Kitzbühlu presenetil celotno konkurenco in zasedel prvo mesto. Drugi čas je pripadel Italijanu Stefanu Grossu (+0,29), tretji pa Nemcu Felixu Neureutherju (+0,74). Tretji zaporedni slalomski finale si je priboril Štefan Hadalin, ki je s številko 47 dosegel 28. rezultat.

Hadalin, ki se je na zadnjem slalomu v Wengnu prvič uvrstil v prvo petnajsterico, s 15. mestom je vpisal najboljši dosežek v karieri, je na prvi progi za vodilnim zaostal 2,89 sekunde. Pred tem je bil na slalomu v Adelbodnu 20., wengensko alpsko kombinacijo pa je po 2. času na kombinacijskem slalomu končal na 29. mestu.

Ryding je sicer že na začetku sezone postal prvi Britanec po Škotu Alainu Baxterju z uvrstitvijo v prvo deseterico na slalomih za svetovni pokal. Baxter je bil leta 2001 četrti v Aareju, medtem ko je Ryding letos v Leviju osvojil šesto mesto.

Dave Ryding | Avtor: EPA EPA

Britanec je presenetil, potem ko je odstopilo pet članov prve deseterice na startu. Med tistimi, ki niso premagali zahtevne postavitve, je bil tudi najboljši slovenski veleslalomist Žan Kranjec. V prvi vožnji je odstopil tudi Norvežan Henrik Kristoffersen, zmagovalec štirih slalomov v tej sezoni, ki bi v primeru najslabšega scenarija po finalu ostal brez mesta vodilnega v seštevku discipline. V finale se je namreč uvrstil prvi zasledovalec, najboljši smučar sezone, Avstrijec Marcel Hirscher, ki je z zaostankom 1,02 sekunde vpisal deveti čas.

Hirscher znova blestel

V drugi vožnji je Hadalin znova izkoristil ugodne pogoje in pridobil nekaj mest, dolgo pa je nato vodil 22. po prvi vožnji Erik Read. Tega je ugnal šele Hirscher, domači adut je v drugo prikazal izjemno predstavo, v cilju je imel prednost skoraj dveh sekund pred Kanadčanom. Osmerica najboljših iz prvega teka je bila tako pred težko nalogo.

Nihče od naslednje šesterice se Avstrijcu ni približal na manj kot sekundo zaostanka, kot prvemu je to uspelo šele Ryderju. Anglež je bil vseeno razumljivo presrečen tudi z drugim mestom, za Hischerjem je zaostal za 76 stotink. Tretje mesto je osvojil Aleksander Horošilov. Hadalin je bil na koncu 21. z natanko tremi sekundami zaostanka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.