Svet
11 ogledov

Obglavili humanitarnega delavca

Peter Kassing EPA
Skrajna Islamska država znova objavila videoposnetek. Trdijo, da so obglavili ameriškega humanitarnega delavca Petra Kassiga.

Na videoposnetku zamaskiran skrajnež stoji ob odsekani glavi in trdi, da je obglavil Kassiga. Za zdaj ni mogoče zagotovo potrditi, da dejansko gre za Kassiga. 26-letni Kassig je sicer pomagal Sircem, ki so pred državljansko vojno bežali v Libanon in Turčijo. Nato pa se je odpravil pomagat v Sirijo na območja pod nadzorom sirskih upornikov. Tam je delal za humanitarno organizacijo Sera. Ugrabili so ga 1. oktobra lani. V ujetništvu se je spreobrnil v islam in prevzel ime Abdel Raman.

Na istem videoposnetku je prikazano tudi obglavljenje najmanj 18 moških, za katere Islamska država trdi, da so pripadniki sirskih režimskih sil. Na posnetku skrajneži žrtve prisilijo, da pokleknejo, nato pa jih z dolgimi noži obglavijo.

ZDA so že sporočile, da bodo čim prej poskušale potrditi pristnost posnetka. Kassigova starša sta medtem sporočila, da čakata na potrditev poročil o smrti sina. Ob tem sta medije prosila, naj se namesto na njegovo morebitno brutalno smrt raje osredotočijo na dobro delo, ki ga je opravljal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.