Slovenija
59 ogledov

Huda ura na severovzhodu Slovenije

strela, nevihta Shutterstock
V Šentilju je voda poplavila ceste, zajela več kletnih prostorov, sprožili so se zemeljski plazovi. Neurja so se razdivjala tudi drugod po Sloveniji. Nevihte z nalivi se obetajo tudi v nočnih urah.

Zaradi zemeljskega plazu na progi je prekinjen železniški promet med železniškima postajama Hrastnik in Zidani Most. V potniškem prometu je med postajama organiziran nadomestni avtobusni promet, tovorni promet pa je za zdaj ustavljen.

 

Vzdrževalne ekipe Slovenskih železnic so že na terenu, območje bodo zavarovale in začele sanacijo. Med omenjenima postajama je organiziran nadomestni avtobusni promet, tovorni promet pa je za zdaj ustavljen.

Najhuje na severovzhodu

V Šentilju je voda poplavila ceste, zajela več kletnih prostorov, sprožili so se zemeljski plazovi.

Hudo neurje s točo se je razdivjalo tudi v Mariboru in okolici, zalilo je podvoz pod železnico na Ptujski cesti, kjer so obtičali avti. Veter je ruval drevesa, ki so padala na avtomobile.

Toča je klestila predvsem na Štajerksem in Koroškem, kasneje tudi na območju Velenja in Celja.

Še posebej se je neurje zneslo na Koroškem. Z Raven na Koroškem poročajo o poplavnih in meteornih vodah. Cesta Dravograd-Ravne je zalita z vodo in neprevozna, prav tako kot cesta na Kozjem Vrhu nad Dravogradom nad Dravogradom. Cesto v Tolstem Vrhu na relaciji Ravne-Dravograd je zasul plaz.

Močnejša nevihta z nalivi je zajela tudi okolico Slovenj Gradca. Zaradi neurja je uničena  cesta Suhi dol-Razbor.

Hudo neurje tudi v okolici Logatca

Hudo neurje se je razdivjalo tudi v Logatcu od koder poročajo o meteornih vodah in poplavljenih kleteh. V Borovnici je vetrolom odkril streho, veter je podrl drevo v Loški vasi na Dolenjskem, v Dolenjskih toplicah je podrto drevje pri mostu čez reko Krko v Soteski.

Po podatkih Agencije RS za okolje se bodo popoldne, zvečer in v prvem delu noči predvsem v severni in severovzhodni Sloveniji še pojavljale nevihte z nalivi, sunki vetra in točo. Ob tem lahko pride do porasta hudourniških vodotokov in poplav meteornih voda.

Po poročanju centra za obveščanje je v sosednji Avstriji v bližini Lipnice nastala nevihtna celica z močnimi radarskimi odboji, kar nakazuje na močan naliv in točo. Nevihta se počasi pomika proti jugovzhodu.

 

 
Komentarjev 2