Svet
52 ogledov

Objavili posnetek napadalca tik po napadu

Domnevni terorist Facebook
Objavili tudi posnetek 23-letnega študenta, ki je v petek v napadu na hotel v kraju Sousse v Tuniziji ubil 38 ljudi. Posnetek je posnet tik po njegovem napadu. V popoldanskem času so prišli domov prvi Slovenci.

Bil je študent, ki je navijal za Real Madrid, veliko je visel na Facebooku, kjer so celo posnetki o njegovem breakdancingu, piše Daily Mail. Na prvi pogled ne bi pomislili, da je komaj 23-letni Seifeddine Rezgui sposoben tako hladnokrvnega strelskega napada, v katerem je življenje izgubilo 38 ljudi.

V javnost je prišel tudi video, ki prikazuje kako 23-letnik teče iz plaže v stransko ulico, kjer ga je kmalu zatem ustrelil policist. Samo nekaj ur po terorističnem napadu je odgovornost za krvav napad prevzela Islamska država (IS). Včeraj so celo objavili njegovo fotografijo. "Naš brat, vojak Kalifata, Abu Jahja Kujravani, je uspel v svoji nalogi in to kljub strogemu varovanju," piše pod fotografijo študenta.

Mislila sem, da je ognjemet

V popoldanskem času pa so prišli domov tudi Slovenci, ki so dopustovali v bližini napada. "Prišel je s čolna, potem je začel streljat. Mislila sem, da gre za ognjemet," je doganje za 24ur opisala ena od Slovenk. Nato je po njenih besedah vodič zakričal, vsi ljudje so začeli teči čez ležalnike, ljudje so kričali ... V času po napadu je bilo okrog hotela polno policistov, na strehi so bili ostrostrelci. "Potem je prišla informacija, da za ponedeljek načrtujejo nov napad," je povedala še vedno pretresena Slovenka. Pravi, da jih je zmotil vsak šum in da so komaj čakali, da se vrnejo. 

Okrepili bodo nadzor 

Dva dni po napadu pa so Tunizijske oblasti sklenile okrepiti nadzor. Okoli turističnih krajev in hotelov bo od prvega julija patruljiralo tisoč oboroženih policistov, je danes sklenilo ministrstvo za turizem. Napad, za katerega je odgovornost prevzela skrajna skupina Islamska država, je zadal hud udarec tunizijskemu turizmu. Kot je sporočilo ministrstvo, bodo policisti navzoči v hotelih, na plažah in drugih točkah, kjer se zadržujejo turisti.

Tunizijske oblasti so že v soboto sporočile, da bodo zaprli 80 mošej, v katerih naj bi imami spodbujali k skrajnim dejanjem. Doslej so identificirali 18 žrtev napada, od tega 14 Britancev, Nemca, Belgijca, Irko in Portugalko, poroča francoska tiskovna agencija AFP. V Tuniziji turizem predstavlja sedem odstotkov bruto domačega proizvoda ter ustvarja okoli 400.000 delovnih mest. Hud udarec je predstavljal že marčni teroristični napad v muzeju v Tunisu in aprila je bilo v državi za 26 odstotkov manj tujih turistov kot leto prej.

Preberite še:

IS se hvali: "To je fant, ki je ubil 38 ljudi na plaži"

Izpoved policista: "Od tedaj nisem spal"

anja.scuka@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.