Slovenija > Črna kronika
37 ogledov

Objavili posnetke tatu in razpisali nagrado

Tat Alma Mater
Kraja? Nič novega! Kradejo po zdravstvenih ustanovah, telovadnicah, lokalih, avtobusih, na ulici. Redkokdo, ki je okraden, gre s pregonom tako daleč, da celo razpiše denarno nagrado za informacije o storilcu. Alma Mater Europea iz Maribora se je odločila za 200 evrov nagrade.

Predrzen tat je v Mariboru na Alma Mater ukradel denarnico. Ga kdo prepozna? 200 evrov nagrade! Pomagajte in skupaj preprečimo nadaljnje tatvine,” so na svojem Facebook profilu objavili pri Alma Mater Europea. Skozi njihove prostore se je mirno sprehodil tat; očitno se je zavedal, da imajo varnostne kamere, saj si je z dlanjo zakril obraz.

 
Predrzna tatvina v Mariboru

Predrzen tat je v Mariboru na Alma Mater ukradel denarnico. Ga kdo prepozna? €200 nagrade. Pomagajte in skupaj preprečimo nadaljnje tatvine.

Posted by Alma Mater Europaea - ECM on 19. november 2015

Pri Alma Mater kljub temu upajo, da ga bodo prijeli. “Seveda smo zadevo prijavili policiji, vendar v takšnih primerih redko kdo vztraja pri pregonu do konca. Mi bomo,” so povedali za naš portal.

Z namenom, da bi odkrili storilca, so na Facebooku objavili videoposnetek njegovega nezaželjenega obiska, ko je eni izmed zaposlenih ukradel denarnico z vso vsebino, tudi karticami in dokumenti.

Jaz bom že uredila stvari, vendar predstavljajte si, da gre za starejšo osebo. Koliko sitnosti, da ne govorimo o stresu, ki ga nekaj takšnega človeku povzroči,” je povedala okradena, ki ne želi, da jo izpostavimo z imenom. “Bomo izpostavili tega, ki je to storil. To bi bilo prav!” meni in doda, da se v decembrskem času kraje še povečajo, zato bi bilo prav, da tudi s takšnimi dejanji ozaveščamo, naj se ljudje sami bolj zaščitijo, naj bolj pazijo na svoje stvari, po drugi strani pa naj se tudi tatovi zavedajo, da se s pomočjo spletnih omrežij da pomagati policiji, ki lahko na ta način hitreje in z večjo gotovostjo stopi na prste kradljivcem.

Če prepoznate moškega na posnetku, se z informacijami obrnite na Alma Mater Europea v Mariboru. Nudijo torej 200 evrov nagrade. 

Komentarjev 2
  • KOJAK 10:55 20.november 2015.

    Ne verjamem, ker imajo skoraj vs eposlovne stavbe obvestila da so pod videonadzorom. Je moral pa ta tatič že prej biti v teh prostorih saj je točno vedel kje so kamere.

  • Ferluci 10:12 20.november 2015.

    Bo pa težava z informacijsko pooblaščenko, ki se bo spet uprla na nedovoljeno snemanje in najmanj kar bo, bo zaradi tega oškodovanec kaznovan. V večini primerov zakon bolj ščiti povzročitelje kaznivih dejanj kot oškodovance.